Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šteňa vypadlo z balkóna na 2. poschodí, skončilo u veterinára
Zdielať na

Šteňa vypadlo z balkóna na 2. poschodí, skončilo u veterinára

KOŠICE / Iba štvormesačné šteniatko vypadlo z balkóna na druhom poschodí. Zranené zviera našli ľudia a hneď ho odviezli k veterinárovi. Psík zrejme zostane sčasti ochrnutý. Podobný osud mal aj kocúr, ktorý prišiel o labky. Ale dostal sa do rodiny, kde si žije naozaj spokojne.

Malého psíka našli v Rómskej osade na východe Slovenska dobrovoľníci z kastračného programu. Zviera sa potulovalo pred bytovkou. "My sme sa pýtali, že koho je to psík a majitelia sa priznali, že je ich a že vypadol z balkóna a nevie chodiť," opisuje dobrovoľníčka Michala Völlner.

Prerušenie miechy

Šteniatku, sa pani Michala rozhodla hneď pomôcť a odviezla ho k veterinárovi do Nitry. Doma by ho totiž čakal krutý osud. Majitelia ani neuvažovali, že by ho zobrali k odborníkom.

"V tomto stave by tam dlho neprežil," dodáva. Tvrdili, že malý chlpáč spadol z výšky asi pred týždňom, vyšetrenia však ukázali niečo iné. "Mohol vypadnúť z balkóna a mohlo byť prerušenie miechy, ale určite mesiac dozadu nie týždeň," informuje veterinár Marián Vydarený.

Labky v pasci

Zdalo by sa, že šteniatko čaká ťažký život, okrem ochrnutej zadnej časti, príde aj o jednu labku. Určite sa, ale s týmto dokáže popasovať.

S podobným osudom sa dokázal zmieriť aj kocúr, ktorý prišiel o labky. Kocúr sa chytil oboma labkami do pasce. Po amputácii si ho adoptovala rodina zo susedného Rakúska. Dostal meno Viliam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy