Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehoda motorkára (20)! Jazdil bez vodičáku a mal zákaz šoférovania
Zdielať na

Nehoda motorkára (20)! Jazdil bez vodičáku a mal zákaz šoférovania

MICHALOVCE / Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa stala v Michalovciach. Vodička vozidla pri vychádzaní z parkoviska vrazila do motorkára. Ten skončil so zlomeninami nohy v nemocnici.

Zrážka s motorkárom

Vodička vychádzala z parkoviska, keď sa zrazila s motorkárom, ktorého si vôbec nevšimla. "Odviezla som manžela do práce. Púšťala som za sebou asi dve osobné autá a autobus. Potom som pomaly stúpla na plyn, lebo nikto na ceste nebol. Zrazu som videla už len svetlo," opisuje vodička.

"Vodička nedala prednosť oprotiidúcemu motocyklu, ktorý viedol 20-ročný Michalovčan," dodáva Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Bol v šoku

Silný náraz do vozidla odhodil motorkára do protismeru. Manželia mu okamžite bežali na pomoc. Zavolali záchranku. Hoci mal mladík silné bolesti, dokázal sa postaviť a s vodičkou komunikoval. "Kričal, bol asi v šoku. Zrejme si poranil nohu," dodáva vodička.

"Pacienta sme prijali s poraneniami a zlomeninami nohy. Jeho stav je už stabilizovaný," uviedol Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia a.s.

Bez vodičského oprávnenia

Mladá žena, ktorá prednedávnom porodila, situáciu znáša veľmi ťažko. Napriek tomu, že jej sa nič nestalo, vinu za nehodu nepripisuje len sebe. "Trvám na tom, že bol tesne zavesený za autom. Ja som už bola v zákrute. Vždy si dávam pozor," dodáva.

Proti mladíkovi hrá aj fakt, že nemal čo na motorke robiť. Bude mať čo vysvetľovať polícii. Hrozí mu totiž obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Mladý vodič viedol motocykel bez príslušného vodičského oprávnenia a v čase, keď mal zákaz viesť motorové vozidlá," dodáva Szabó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy