Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Auto vrazilo do kamióna. Vodič (†30) neprežil
Zdielať na

Auto vrazilo do kamióna. Vodič (†30) neprežil

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Na diaľnici neďaleko Liptovského Mikuláša vyhasol v stredu večer život tridsaťročného muža. Čo presne sa na ceste stalo, zatiaľ nevie ani polícia. Osobné auto, ktoré šoféroval jeho 64 ročný kolega, akoby z ničoho nič vrazilo do nákladiaka idúceho pred nimi.

Tragédia na diaľnici

Na diaľnici pred Liptovským Mikulášom v smere od Popradu sa vo štvrtok krátko pred šestnástou hodinou udiala tragická nehoda.

"Počuli sme len silnú ranu. Auto sa rozkývalo. Myslel som si, že máme defekt," povedal spolujazdec z kamióna.
Kým na nákladnom aute nebol po zrážke takmer ani škrabanec, predná časť osobného auta  zostala úplne zdemolovaná.

Tridsaťročný ročný muž z okresu Turčianske Teplice, sediaci na mieste spolujazdca, utrpel veľmi vážne zranenia hlavy. Nebolo mu už pomoci a na mieste zomrel.

"Príčinou smrti bolo ťažké mozgovo-lebečné poranenie, ktoré nie je zlučiteľné so životom.  Na stanovenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," potvrdil obhliadajúci lekár Peter Mrlian.

Šesťdesiatštyriročný vodič, jeho kolega, vyšiel ako zázrakom z auta po svojich.

Vysoká rýchlosť

Podľa svedkov bol v šoku a keďže sa na mieste nedali vylúčiť vnútorné zranenia, do nemocnice v Poprade ho previezol vrtuľník. Podľa aktuálnych informácií utrpel len ľahké zranenia.

K zrážke osobného auta s nákladným došlo v pravom jazdnom pruhu, podľa všetkého vo vysokej rýchlosti. Presné okolnosti vyšetruje diaľničná polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy