Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Pri tragickej nehode zahynul talentovaný hokejista Jozef (†30)
Zdielať na

Pri tragickej nehode zahynul talentovaný hokejista Jozef (†30)

SENICA / Senicou otriasla smutná správa. Hokejový klub prišiel v utorok podvečer o prvoligového hokejistu Jozefa (†30). Talentovaný obranca zahynul na motorke. Vrazil do neho vodič, ktorý si ho pravdepodobne na hlavnej ceste nevšimol.

Vodič si nevšimol motorkára

K tragickej nehode na jednej z križovatiek v Senici prišlo v utorok v podvečer. Vodič osobného auta nedal prednosť motorkárovi, ktorý do neho narazil. Šofér prichádzal v smere od Senice časť Kunov, keď sa pred hlavnou svetelnou križovatkou rozhodol odbočiť doľava.

Prichádzajúceho motorkára pravdepodobne nevidel. Na motorke sedel 30-ročný Jozef, ktorý pôsobil ako prvoligový hokejista. Obranca po tvrdom náraze padol na zem a poranil si hlavu. K nehybnému telu privolali záchranku.

"Záchranári ho po príchode na miesto oživovali asi hodinu. Následne ho previezli do nemocnice do Skalice," ozrejmil Boris Chmel, hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Nezachránili ho

Zranenia však boli vážne, nezlučiteľné so životom. Jozef v nemocnici zomrel. Jeho smrť zasiahla takmer celé mesto. O nečakanej a náhlej smrti informovala so zármutkom aj internetová stránka klubu.

"Senicou otriasla strašná správa. Tragicky zahynul hokejista HC Dukla Senica Jozef Salajka," píše sa na stránke. "Odpočívaj v pokoji, Jožko. Budeš nám chýbať na ľade, pred mikrofónom i v súkromí," množia sa odkazy.

Hokejista bol vzorom

Jozef bol nielen talentovaný hokejista, bol tiež veľký vzor pre mladých nádejných hokejistov, ktorí jeho výkony na ľade s úžasom sledovali. K miestu tragédie mu prišli zapáliť sviečky.

Obranca by o 10 dni oslávil 31. narodeniny. "Keď sme mali len nejakých 8 rokov, hrali sme proti Dukle. On tam vtedy bol," spomínajú Jozefovi kamaráti.

Vodičovi osobného auta sa nič nestalo. Polícia začala vyšetrovanie. "Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a pribral znalca z odboru dopravy," konštatovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy