Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Do Anny (37) vpálilo auto. Prežila a opäť chodí
Zdielať na

Do Anny (37) vpálilo auto. Prežila a opäť chodí

PREŠOV / Drobná, útla žena podľa lekárov prežila nemožné. Annu (37), ktorá na zastávke čakala na svoj autobus, pri dopravnej nehode doslova "zvalcovalo" terénne auto. Hoci ju začiatkom roka pri živote držali len prístroje, už je doma a prekypuje optimizmom.

Lieči sa od januára

Vodič osobného auta zbadal pred sebou traktor, dupol na brzdu, dostal šmyk a preletel cez autobusovú zastávku. Na nej stále práve Anna. Auto skončilo v poli a pod ním bola zakliesnená žena.

Jej stav po prevoze do nemocnice bol vážny. Lekári jej dávali minimálne šance na prežitie. Prežila a dnes ako-tak chodí a na svet sa usmieva. "Je zázrak, že som prežila. Veľmi ďakujem lekárom, že som ešte tu," priznáva.

"Môže poďakovať hlavne kolegom z kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny," hovorí Jozef Bujňák, primár traumatológie.

Čakajú ju operácie

Práve na traumatológii sa teraz o Aničku starajú. Čakajú ju ďalšie operácie. Nevyhne sa ani zákroku, pri ktorom jej lekári budú musieť predĺžiť pravú nohu. Tú ma po nehode o niekoľko centimetrov kratšiu.

Pani Anna však naďalej bojuje. "Stále potrebujem niečiu pomoc. Chodím o barlách a sprevádza ma sestra," dodáva.

Do Anny vpálilo auto, bojovala o život. Pozrite si priložené video:

Polícia už pozná vinníka

Vyšetrovanie nehody sa naťahovalo niekoľko mesiacov. Polícia dala urobiť  znalecký posudok a v súčasnosti už pozná aj vinníka. "V tomto prípade polícia obvinila vodiča malotraktora, s tým, že voči obvineniu podal sťažnosť. Zatiaľ teda nie je právoplatné," ozrejmil Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Vodič malotraktora sa ale cíti nevinný. Vyjadrovať sa k celému incidentu nechce. Pani Anička si na osudný deň vôbec nespomína. Podľa nej je to tak aj lepšie. "Pre mňa je dôležité, že som prežila," tvrdí. Smutná je len z toho, že ani jeden z vodičov sa po nehode o jej stav nezaujímal. "Aspoň ospravedlniť sa niektorý z nich mohol," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy