Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodinná dráma pri Michalovciach. Ján (38) strieľal po bratovi
Zdielať na

Rodinná dráma pri Michalovciach. Ján (38) strieľal po bratovi

MICHALOVCE / Muž zo Zálužíc pri Michalovciach sa vyhrážal svojim najbližším a proti vlastnému bratovi dokonca namieril zbraň. V rodinnom dome, kde sa celý incident odohral padlo niekoľko výstrelov. Okrem polície preto museli zasahovať aj záchranári.

Ján strieľal po bratovi

V okrese Michalovce sa odohrala rodinná dráma. 38-ročný Ján sa vyhrážal svojim najbližším, že ich zabije. Vzápätí sa o to aj pokúsil, ale už so zbraňou v ruke. "Po vyhrážkach sa muž z izby vzdialil. Po chvíli sa vrátil s revolverom v ruke. Namieril na svojho brata a vystrelil," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mesárová.  

Prvý výstrel našťastie nikoho nezasiahol. Boj o holý život však pokračoval ďalej. Mladší Róbert sa vrhol na svojho brata a snažil sa ho v ďalšej paľbe zastaviť. Ani to však nepomohlo. "Počas zápasu došlo k dvom výstrelom zo zbrane, ktoré zasiahli 30-ročného muža do brucha a nohy," povedala Mesárová.

Príčina útoku doposiaľ nie je známa

Ani na druhý krát sa mu našťastie nepodarilo dokončiť to, čo začal. Jeho brata totiž guľka len takpovediac škriabla. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do piatich dní," dodala.

Rodina si vydýchla až vtedy, keď sa 30-ročnému Róbertovi nakoniec podarilo útočníka spacifikovať a privolať policajtov. "Ide pravdepodobne o vzduchovú resp. plynovú zbraň, ktorá nepodlieha povoľovaciemu konaniu," objasnila Mesárová.

Čo muža k útoku na svoju rodinu viedlo sme sa nedozvedeli. Isté však je, že si narobil poriadne problémy. Polícia ho už totiž obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania. "Poverený príslušník zároveň spracuje návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie," doplnila Mesárová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy