Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za streľbu v Prešove môžu rodinné spory, Peter (33) bojuje o život
Zdielať na

Za streľbu v Prešove môžu rodinné spory, Peter (33) bojuje o život

PREŠOV / Strelca Vlada (32) z Prešova polícia už obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V noci z piatka na sobotu po hádke vypálil z legálne držanej zbrane po Petrovi (33). Strela ho zasiahla do krku a je v kritickom stave. O život bojuje v košickej nemocnici. Jeho dvojča Pavol verí, že sa z toho dostane.

Hádka a bitka

Útočník Vlado (32) strieľal po Petrovi (33) pár krokov od centra mesta. V tú noc sa pred herňou stretli už po druhýkrát. Všetkému mala predchádzať slovná roztržka a bitka.

Brat mladého muža, ktorý teraz bojuje o život v nemocnici, tvrdí, že to nebolo nič vážne. Padli nejaké facky, nikomu ani len nenapadlo, že to bude mať dohru. "Každý išiel svojou cestou," hovorí Petrov brat Pavol. REPORTÁŽ TU.

Nevyrovnané rodinné spory

Peter bol s kamarátom, ktorý je bratancom Vladovej bývalej ženy. Za všetkým sú nevyrovnané rodinné spory. Keď stretli Vlada po druhýkrát, netušili, že má pri sebe zbraň. "Strelec bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

Na tejto terase našli po incidente policajti aj zbraň. Peter sa po výstrele zložil na zem. Jeho kamarát duchaprítomne skočil po strelcovi a začali spolu zápasiť. Stav postreleného Petra je veľmi vážny. Je v priamom ohrození života Pavla to zasialo osobne. S Petrom sú totiž dvojčatá. "Od mala sme spolu," hovorí Pavol. "Je stále v kritickom stave. Prognózy sú predčasné," uviedla hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová. 

Polícia je vo vyjadreniach stále opatrná. Vyšetrovateľ ale strelcovym tvrdeniam o nutnej sebaobrane zdá sa neuveril. "Bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby," dodala Migaľová.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy