Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zbytočná smrť! Motorkár Andreas (†13) sa otrávil benzínom
Zdielať na

Zbytočná smrť! Motorkár Andreas (†13) sa otrávil benzínom

RIMAVSKÁ SOBOTA / Pred pár dňami otriasla Rimavskou Sobotou tragédia. Za záhadných okolností zomrel len 13-ročný chlapec. Nehybné telo Andreasa našla v garáži jeho mama. Známe sú už predbežné výsledky pitvy, ktorá potvrdila, že sa chlapec napil nebezpečnej látky.

Zdrvení rodičia

Náhla smrť len 13-ročného nádejného motorkára Andreasa šokovala každého, kto ho poznal. Chlapca našla jeho mama v garáži, kde trávil svoj voľný čas. Viac sa dočítate TU.

Andreas bol opatrný, zodpovedný a rozvážny. Aj napriek tomu však urobil chybu, za ktorú zaplatil vlastným životom. Chlapec sa v garáži s najväčšou pravdepodobnosťou napil z nesprávnej fľaše.

Jeho rodičia sa po tragédii jediného syna psychicky zrútili a stále si nevedia vysvetliť, čo sa vlastne stalo. Nikto nevie, prečo si chlapec siahol na život a čo sa naozaj v garáži odohralo.

Andreas sa otrávil benzínom

Pri vyšetrovaní pracovala polícia aj s verziou, že sa školák omylom napil z fľaše, ktorá obsahovala nebezpečnú látku. Predbežné výsledky pitvy túto skutočnosť potvrdili. "Príčinou úmrtia tohto chlapca je, že sa pravdepodobne náhodne napil benzínu, ktorý bol v plastovej fľaši. V tomto prípade neboli zistené žiadne známky násilia svedčiace pre fyzické násilie spôsobené inou osobou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Či naozaj šlo o benzín, alebo sa Andreas napil niečoho iného, preukážu až výsledky toxikológie. Zatiaľ nešpecifikovaná nebezpečná látka mu však spôsobila vážne zranenia viacerých vnútorných orgánov, ako aj opuch mozgu. S touto verziou sa nechcú zmieriť ani chlapcovi rodičia, príbuzní a ani jeho kamaráti. "Ale nebol taký, neverím. Stále dával pozor v tej garáži, nechápem, čo sa mohlo stať," nechápe Andreasov najlepší kamarát Števo. 

K životu ho už neprebrali

Presná hodina úmrtia zatiaľ známa nie je. Približne od pol druhej popoludní bol v garáži sám, od tretej už nereagoval ani na mobil. Až okolo šiestej ho bez známok života našla jeho mama.

Sama mu nedokázala pomôcť, ale nepomohli mu ani privolaní záchranári. "Záchranári začali okamžite s resuscitáciou, o jeho život bojovali viac ako hodinu," dopĺňa hovorkyňa záchrannej spoločnosti Falck Alena Lacyková Krčová.

Veľké plány a sny do budúcnosti ostanú nenaplnené

Andreas mal ísť v osudný deň na školský ples so svojou priateľkou a spolužiakmi. Rovnako mal veľké ciele do budúcnosti. Žiaľ, tie už nikdy neuskutoční. "Aj plány sme mali na leto, všetko už rozrobené. Chceli sme jazdiť na motorke, chystali sme sa na preteky," približuje Števo.

Od osudného dňa sa na mieste tragédie stretávajú Andreasovi príbuzní, jeho spolužiaci, kamaráti a známi. Prichádzajú zapáliť sviečky. Na Andreasa spomínajú len v dobrom. Bol vášnivým motorkárom, ktorý sa túžil stať čelnom miestneho motorkárskeho klubu. V poslednej dobe sa zodpovedne pripravoval na ďalšie preteky. Česť jeho pamiatke prišlo vzdať aj asi 100 motorkárov. Andreasa pochovajú v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy