Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Smrť v plameňoch. Vo Veľkej nad Ipľom zhoreli dvaja ľudia
Zdielať na

Smrť v plameňoch. Vo Veľkej nad Ipľom zhoreli dvaja ľudia

VEĽKÁ NAD IPĽOM / Hodinu po polnoci spozoroval náhodný okoloidúci požiar unimobunky v obci Veľká nad Ipľom (okres Lučenec). Okamžite zalarmoval hasičov. Na mieste požiaru našli dve obhorené telá, pričom ani v jednom prípade nebolo možné zistiť ich totožnosť, pohlavie a vek.

Na mieste našli bicykel

Požiar spozoroval okoloidúci vodič a okamžite ho nahlásil hasičom. Unimobunka bola už takmer celá zhorená. Hasiči si všimli odstavený bicykel, ktorý naznačoval, že v obytnom prívese niekto býva.

"O tom, že by sa tu mali nachádzať osoby, sme nemali žiadne informácie," informuje veliteľ zásahu Slavomír Rekšák.

Po uhasení sa predtucha stala skutočnosťou. V unimobunke našli dve zhorené osoby. Tie sa im však nepodarilo identifikovať. Podľa našich informácií však išlo o muža, ktorý žil v prívese so svojou družkou. "Po likvidácii požiaru boli v obytnom prívese nájdené dve torzá ľudských tiel," dodáva Rekšák.

Nelegálne napojená na elektrinu

Nateraz nie je jasné, ako zomreli. Známe však je, že unimobunka bola nelegálne napojená na elektrinu, preto nie je vylúčený elektrický skrat.

Privolaný súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil a v obidvoch prípadoch nariadil vykonať súdno-lekársku pitvu. Ďalšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje. Skúmať budú tiež príčiny vzniku požiaru. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

"Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy