Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nebezpečná večera, deduškovi (80) pri varení vybuchol dom
Zdielať na

Nebezpečná večera, deduškovi (80) pri varení vybuchol dom

MICHALOVCE / Najprv spôsobil vznietenie plynu a vzápätí šokoval záchranárov. Keď ho prišli zachraňovať hasiči, požiar už mal pod kontrolou. Na zdravotníkov dokonca čakal pripravený a zbalený do nemocnice. Reč je o 80-ročnom dedkovi z obce Bracovce pri Michalovciach.

Nebezpečná večera

Hasiči ratovali v nedeľu krátko pred 19-tou hodinou večer staršieho pána. Ten žil v obrovskom dome úplne sám.  80-ročný dôchodca sa zahrával so svojím životom. Do prípravy večere sa pustil po tom, ako nevhodne experimentoval s plynom. Následne takmer celá kuchyňa vyletela do vzduchu.

Dôchodca k príprave pokrmu zvykol používať plynovú bombu, keďže však zistil že je prázdna prepojil sporák na klasický rozvod. Toto amatérske riešenie však nebolo dokonalé a po škrtnutí zápalkou došlo k vznieteniu unikajúceho plynu."Bolo počuť syčanie, potom takú menšiu ranu a veľmi to dymilo," povedal svedok.  

Dedko skončil s popáleninami

Starký sa snažil uhasiť plamene v miestnosti svojpomocne. Keď sa mu to z časti podarilo, obrátil sa so žiadosťou o pomoc na susedov. Tí privolali hasičov a zdravotníkov. "V celom dome bola zvýšená koncentrácia oxidu uhoľnatého. Bolo potrebné zastaviť plyn a dodávku elektriny," objasnil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach Ján Kalanin. 

Dôchodca mal predovšetkým na hornej časti tela rozsiahle popáleniny. Zdravotníci ho museli na mieste niekoľko minút ošetrovať. Následne ho previezli do michalovskej nemocnice."Starší muž utrpel popáleniny druhého stupňa v rozsahu približne 20 percent," informovala Andrea Kočišová zo Záchrannej služby Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy