Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Rimavskej Sobote zomrel Andreas (†13), našli ho v aute
Zdielať na

V Rimavskej Sobote zomrel Andreas (†13), našli ho v aute

RIMAVSKÁ SOBOTA / V nebi potrebovali ďalšieho anjela. Takto sa snažila utrápená matka vysvetliť si náhlu smrť milovaného dieťaťa. Telo Andreasa (13) v jednej z garáží v Rimavskej Sobote našla práve ona.

Miloval motorky

Andreas sa v garáži denno - denne staral o svoju milovanú motorku. A práve pri nej v piatok nečakane zomrel. Obrovskú tragédiu si nikto nevie vysvetliť.

Od pol jednej do pol druhej popoludní tam s ním mali byť aj jeho dvaja kamaráti, potom zostal sám. Od tretej už ale nedvíhal mobil, mama ho teda začala hľadať. Keď zistila, že je v garáži, vybrala sa za ním. Naskytol sa jej však pohľad, na ktorý nezabudne do konca svojho života.

Kľačal na sedadle spolujazdca

Svojho jediného syna našla bezvládneho v aute. Kľačal na sedadle spolujazdca, hlava mu visela pod volantom. "Našla ho mama a to je najhoršie," hovorí príbuzný chlapca Ivan.

Žena svoje dieťa vytiahla von, zastavila prvé auto a snažila sa mu pomôcť. O približne tri minúty už boli na mieste aj záchranári. "Chlapec nejavil žiadne známky života. Záchranári začali okamžite s jeho resuscitáciou. O jeho život bojovali viac ako hodinu, žiaľ bez úspechu," uveidla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Stopy po poleptaní či popálení

Policajti miesto uzatvorili a niekoľko hodín zaisťovali stopy. Obhliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil, no na chlapcovej hlave, ramene a predlaktí objavil stopy akoby po popálení či poleptaní. Nariadil vykonať súdnu pitvu. "V súvislosti s tragédiou už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Určenie presnej príčiny smrti bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," potvrdila banskobystrická krajská hovorkyňa Petra Vašková.

Rodičia ôsmaka sa psychicky zrútili, na miesto nešťastia od včera prichádzajú príbuzní, spolužiaci a všetci tí, ktorí mali Andreasa radi. "On proste s nikým nemal problém, rád pomohol," hovorí najlepší kamarát Andreasa.
Nad tým, čo zapríčinilo jeho smrť, zatiaľ len všetci špekulujú. O jednom sú ale presvedčení. Bola to nešťastná náhoda. "On nebol taký chlapec, že by robil konflikty, alebo že by pil, alebo neviem drogoval, fajčil. Proste nejaká nešťastná vec sa stala," dodáva príbuzný rodiny.

Školský ples zrušili

Na to, že by si na život siahol sám, nikto ani len nepomyslel. Andreas bol veselé dieťa, miloval svojich rodičov, mal priateľku, jeho vášňou boli motorky a pripravoval sa na preteky. V osudný deň sa chystal na školský ples. Ten kvôli tejto tragédii aj zrušili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy