Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Malackách našli v hrobe muníciu z 2. svetovej vojny
Zdielať na

V Malackách našli v hrobe muníciu z 2. svetovej vojny

MALACKY / Pri výkopových prácach na starom cintoríne v Malackách našiel pracovník muníciu. Tá by podľa našich informácií mala byť z 2. svetovej vojny. Museli tak odložiť pohreb, ktorý sa mal konať v týchto chvíľach.

Munícia v hrobe

Zamestnanec od rána pripravoval nové hrobové miesto. Popoludní mala byť do zeme spustená truhla. Okolo 10:30 musel s prácou prestať. Narazili totiž na muníciu. "Zrejme z 2. svetovej vojny. Ihneď sme informovali políciu, tí zase pyrotechnikov," povedal majiteľ pohrebníctva Vladimír Ecker.

Z bezpečnostných dôvodov policajti okolo hrobu uzavreli okolie. Pozostalí preto zatiaľ museli čakať pred cintorínom. "Rodina bola natoľko ústretová, že sa zmierili tým spôsobom, že sa počká, až sa pyrotechnik vyjadrí k tomu, že kedy sa môže pochovať," dodáva majiteľ pohrebníctva.

Desiatky nábojníc

Pyrotechnik vybral z hrobu desiatky nábojníc. Pravdepodobne boli súčasťou vojenského opasku, ktorého väčšia časť sa už rozpadla. Nie je to prvýkrát, čo na Starom cintoríne v Malackách pri príprave hrobového miesta našli funkčnú muníciu. Hrobári sú preto radšej opatrní. V minulosti našli funkčné míny a granáty, ktoré museli zneškodniť na strelnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy