Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Syn (52) dobodal svoju matku (†90), s jej mŕtvolou žil 3 týždne
Zdielať na

Syn (52) dobodal svoju matku (†90), s jej mŕtvolou žil 3 týždne

KRAKOV / Najskôr svoju 90-ročnú matku trikrát bodol nožom, potom ju nechal vykrvácať a nakoniec s jej mŕtvym telom býval ďalšie tri týždne.

Beštia

Naozaj veľmi beštiálny čin spáchal 52-ročný muž z Poľského Krakova. Ten najskôr zabil svoju 90-ročnú matku a potom ju niekoľko týždňov nechal ležať na posteli u seba doma. "Trikrát bodol svoju matku nožom, kvôli čomu žena vykrvácala na posteli," uviedol prokurátor Janusz Hnatko.

Muž nechal ženu takto ležať na posteli až tri týždne. Sám pritom býval vo vedľajšej miestnosti, akoby sa nič nestalo. Nakoniec to ale psychicky nevydržal a rozhodol sa sám prihlásiť na polícii. "Keď prišiel bol veľmi nervózny, tvrdil, že pred tromi týždňami zabil svoju 90-ročnú matku a že jej telo je aj naďalej v dome," poskytla vyjadrenie k prípadu hovorkyňa krajskej polície Katarzyna Cislo.

Hrôzostrašný pohľad v dome

Keď policajti prišli do mužovho domu čakal na nich naozaj veľmi hrôzostrašný pohľad. Mŕtva žena ležala na posteli a jej telo bolo v značnom štádiu rozkladu. "V dome sme našli ležať mŕtvu ženu, jej telo bolo ale už v pokročilom štádiu hniloby. Telo ženy bolo prevezené na útvar súdnej patológie na pitvu," dodala policajná hovorkyňa Cislo.

Alkohol

Policajti muža okamžite zadržali. Súdny lekár po pitve potvrdil mužovu verziu. Ženu zabil tromi bodnými ranami v oblasti šije a hrudníka. Obvinený pravdepodobne zabil svoju matku v afekte – tá mu totiž dlhodobo vyčítala, že veľa pije. "Matka mu vytýkala, že chodil domov opitý. On sám si vraždu presne nepamätá. Tvrdí, že si spomína iba na prvý úder," dodal prokurátor.

Muž sa momentálne nachádza v policajnej cele, kde čaká na súdny proces. Prokurátor ho už obvinil z vraždy, ale aj z hanobenia tela mŕtveho. "Hrozí mu najmenej osem rokov väzenia, 25 rokov väzenia, alebo doživotný test odňatia slobody," upresnil prokurátor Janusz Hnatko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy