Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Smrť som nezapríčinil, tvrdí Attila, ktorý mal Danielovi odrezať hlavu
Zdielať na

Smrť som nezapríčinil, tvrdí Attila, ktorý mal Danielovi odrezať hlavu

BRATISLAVA / Beštiálna vražda Daniela, ktorému zaživa odrezali hlavu, otriasla celým Slovenskom. Pohoršenie a nenávisť sa vystupňovali ešte viac po tom, čo sa k otrasnému činu priznal vtedy iba 17-ročný Attila z obce Žihárec. Na súde dnes prvýkrát vypovedala družka zavraždeného Daniela.

Odseknutím hlavy som ho nezabil

Tri dni pred Vianocami v roku 2012 sa Daniel po práci zastavil v miestnom bare v Žihárci. Podľa viacerých svedkov bol pod vplyvom alkoholu a vyvolával konflikty. Následne ho mali zbiť tak, že bol v bezvedomí. A keďže Attila mladší a jeho otec nevedeli čo s telom, rozhodli sa pre takúto ohavnosť.

"Áno, hlavu som mu odsekol ja, ale nezapríčinil som mu smrť.  To chcem poprieť, že vlastne ja som tým odseknutím hlavy Daniela zabil," hovorí obžalovaný Attila.

Smrť za smrť

Na pojednávaniach už vypovedalo viacero svedkov, ktorí videli, čo sa v bare odohrávalo počas noci a ako sa v obci po Danielovi pátralo. Brat zavraždeného Daniela si však myslí, že o život ho pripravil Attila starší, ktorý si momentálne užíva slobodu.

"Nechápem jedno, že za brutálnu vraždu bol obvinený a bol prepustený z väzby," informuje Danielov brat. Na pojednávaní vypovedala aj Danielova družka. Tá vie presne, aký trest by obžalovaným dopriala.

"Aby čo najvyšší trest dostali a najlepšie smrť za smrť, lebo len to si zaslúžia, nič iné," povedala družka Anna. Pani Anna neprišla len o životného partnera, ale ich spoločná dcérka bude vyrastať bez otca. Na ďalšom pojednávaní súd vypočuje ďalších troch svedkov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy