Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muži, ktorí mali zabiť Dokyho (†33), poznajú tresty!
Zdielať na

Muži, ktorí mali zabiť Dokyho (†33), poznajú tresty!

KOŠICE / Takmer dva roky uplynuli od dedinskej zábavy v obci Zádiel, na ktorej sa strhla hromadná bitka. Na následky mnohých zranení prišiel o život majster sveta v kickboxe Ladislav Tóth, prezývaný Doky. Štyria mladíci, ktorí ho mali dobiť už poznajú svoje tresty.

Poznajú svoje tresty

Tóthove nevládne a dobité telo našli v priekope asi kilometer od kultúrneho domu, kde došlo k bitke. Podľa znalcov mal minimálne 46 rán. Podľa svedka sa Doky nedokázal brániť. Mladíci, ktorí ho mali dobiť, spoznali svoje tresty.

Najtvrdší trest senát vymeral Jánovi Červenému. Za zabitie kickboxera Ladislava Tótha si odsedí 8,5 roka. K Elemírovi Bartošovi bol súd miernejší. Ten si odsedí o rok menej. Oboch okrem zabitia odsúdili aj za výtržníctvo a ublíženie na zdraví. Trest 2 roky dostal tretí obžalovaný Patrik Filipko. Jeho brat Martin vyviazol len s podmienkou. "Sa mu výkon tohto trestu podmienečne odkladá na skúšobnú dobu v trvaní 18 mesiacov," uviedla sudkyňa.

Zatiaľ čo Filipkovci sú s rozsudkom spokojní, Červený tvrdí, že trest nie je spravodlivý, údajne sa totiž na diskotéke bil každý s každým. "To, čo sa stalo ľutujem. Nemal som v úmysle mu spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví," povedal na súde Ján Červený. "Proti rozsudku sme podali odvolanie, pretože sa nestotožňujeme s právnou kvalifikáciou, tak ako to uzavrel okresný súd a taktiež považujeme tresty za veľmi prísne," uviedol obhajca Jána Červeného Juraj Biroš.

Vyhrážanie na súde

"Myslíme si, že nie je preukázané, žeby sa dopustil on toho následku smrteľného, no a uvidíme, čo povie krajský súd nato," uviedla obhajkyňa Elemíra Bartoša Viera Ferčáková. Bartoš sa dokonca priamo v súdnej sieni vyhrážal Martinovi Filipkovi. Radil mu, nech sa radšej odsťahuje zo Slovenska.

Práve Martin totiž vypovedal, že videl ako Bartoš kopol Dokyho do hlavy tak silno, až z neho vystrekla krv. Rozsudok si vypočul i Dokyho brat Štefan, ktorý mal na tričku fotografiu svojho nebohého brata. K verdiktu sa nevyjadril. Prípad napokon bude prejednávať ešte druhostupňový súd. Sťažnosť podali obhajcovia i prokurátor, ktorý nesúhlasí s nízkym trestom pre Patrika Filipka.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy