Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smrť kickboxera Tótha (†33). Polícia obvinila trojicu mladíkov
Zdielať na

Smrť kickboxera Tótha (†33). Polícia obvinila trojicu mladíkov

V pondelok sa neďaleko obce Dvorníky pri Turni nad Bodvou našlo mŕtve telo známeho slovenského kickboxera Ladislava Tótha. Ten mal zomrieť po bitke na diskotéke. Keďže okolnosti Dokyho smrti sú stále nejasné a prípad má viacero verzií, snažili sme sa vypátrať svedkov bitky.

AKTUÁLNE: Policajti obvinili zo zabitia a výtržníctva troch mužov (23,27,29) z Turne nad Bodvou. Podľa polície práve trojlístok v nedeľu nadránom počas diskotéky v kultúrnom dome v obci Zádiel napadol 33-ročného muža. Útočníci ho opakovane udierali do hlavy, po páde na zem ho dokopali. Obeti spôsobili zranenia, ktorým neskôr v presne nezistenom čase podľahol. Jeho telo našli v pondelok okolo 09:00 v kanáli vedľa cesty. V prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami sedem až desať rokov.

Nad smrťou kickboxera sa vynárajú rôzne otázky, napríklad aj tá - ako je možné, že sa vicemajster sveta neubránil. Po bitke ho kamaráti zavreli do miestnosti, aby ho ubránili ďalším úderom a kopancom. Po tom, ako Doky vyskočil z okna, sa ale jeho stopa stráca. "Od tých chvíľ sa časový rozsah jeho života nevie vysvetliť," uviedol starosta obce Zádiel Július Nehoda. Práve v miestnom kultúrnom dome sa celá bitka odohrala.

Koľko bolo vlastne bitkárov?

Podľa svedkov bitku vyprovokoval Ján z Turne nad Bodvou, ktorého už policajti zadržali. "Jano tam bol, ten dotyčný čo sa začal biť. Začali do neho dobiedzať, že aký je kickboxer," tvrdí svedkyňa. Do bitky sa malo zapojiť viacero mužov. Pri tom, koľko ich bolo, sa však črtá jeden z otáznikov. Jedna svedkyňa tvrdí, že útočníkov bolo 8 až 10, druhá že len traja útočníci a Doky s bratom. 

Brutálny útok

Isté ale je, že na Dokyho niekto musel zaútočiť brutálnym spôsobom. Ak by sa Ladislav Tóth zapojil do akéhokoľvek konfliktu, mohlo by ho to stáť kariéru. A zrejme aj preto údery neopätoval. "Nemohol vedieť, že tieto individuá, ktoré ťažko nazvať ľuďmi, zaútočia na najvyššiu chránenú hodnotu v tomto štáte, ktorou je život," tvrdí Peter Onuščák, prezident Slovenského zväzu kickboxu.

O Dokyho smrti vedel už v nedeľu

Viac svetla by do prípadu mohol vniesť organizátor zábavy Gabriel, ktorý počas dnešného dňa vypovedal na polícii. Ten mal údajne o Lacovej smrti vedieť už v nedeľu a oznámil to aj kamarátom. "Že ten dotyčný je mŕtvy a že viem aj kde je," uviedla svedkyňa.

Prípad má však naďalej množstvo otáznikov. Predmetom vyšetrovania naďalej ostáva ako sa Ladislav ocitol na smrť dobitý v priekope, kto ho zavraždil ale aj miesto kde sa mala vražda odohrať. Polícia je však na  informácie skúpa.

Ladislav Tóth_kickboxer_zomrel po bitke

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy