Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
EXKLUZÍVNE! Policajti mali zneužívať svoje žiačky
Zdielať na

EXKLUZÍVNE! Policajti mali zneužívať svoje žiačky

BRATISLAVA / Ide o pomstu alebo o masový sexuálny škandál na policajnej akademickej pôde? To intenzívne rieši Generálna prokuratúra a inšpekcia rezortu vnútra. Konajú na základe podnetu v liste, ktorý došiel aj nám, do televízie JOJ. Podľa neho má na jednej z policajných škôl dlhodobo dochádzať k sexuálnemu násiliu na žiačkach zo strany dvoch učiteľov.

K sexuálnym praktikám malo dochádzať na policajnej škole v Devínskej Novej Vsi. Dotknuté policajtky majú byť podľa listu úplne bezradné. Všetky to ale podľa našich informácií odmietajú. 

Okrem toho, niektoré z policajtiek ani nemali vedieť, že v zozname vôbec sú. V ňom je totiž uvedených 11 presných mien žien, ktoré mali takéto praktiky trpieť od začiatku štúdia. Jeden z páchateľov je podľa listu kapitán Igor Š.

"Volá si nás k sebe do kancelárie na oddelení služobných činností poslucháčov. Tam nás obchytkáva za zadok, prirodzenie a prsia. Dáva nám jazyk do ucha a líže nás po krku," píše sa v liste.

O situácii mali vedieť aj triedni učitelia

Takéto nechutné návrhy má podľa autora listu páchať aj ďalší učiteľ. O situácii mali informovať aj triednych učiteľov, ktorí to mali posunúť nadriadeným. Podľa pisateľa listu to ale vedenie školy zamietlo pod koberec.

"Generálny prokurátor začal okamžite konať a v deň doručenia bol tento poznatok odovzdaný príslušným zložkám policajného zboru," vyjadrila sa hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Treba však uviesť aj fakt, že v liste nie je žiadny rukopis. Dokonca ani na obálke. To vyvoláva podozrenie, že môže ísť aj o osobnú pomstu anonymu v podobe takto vymysleného listu. Odhalí to až vyšetrovanie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy