Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Fingovaná lúpež. Žena sa kvôli pár eurám nechala dobrovoľne zbiť!
Zdielať na

Fingovaná lúpež. Žena sa kvôli pár eurám nechala dobrovoľne zbiť!

ŠAHY / Vo štvrtok nad ránom vošiel do baru v Šahách maskovaný muž. Zbil čašníčku, ktorá upadla do bezvedomia, ukradol hotovosť a odišiel. Na prvý pohľad jasný prípad má však nečakané rozuzlenie.

Ranný prepad baru

Vo štvrtok nadránom muž v kapucni preskočil oplotenie a vošiel do neuzamknutého baru v Šahách cez zadný vchod. V tom čase sa už v podniku nenachádzal nikto okrem barmanky. Po chvíli tými istými dverami vyšiel von a utiekol. Prešlo len pár minút a maskovaný lupič sa do baru opäť vrátil.

Čašníčka, ktorá sa v podniku stále nachádzala, tvrdila, že ju muž silno udrel a na krátko stratila vedomie. Keď sa prebrala a spamätala, zistila, že jej chýba peňaženka. Okamžite preto zavolala políciu a nahlásila prepadnutie.

Páchateľov odhalili SMS správy

Majiteľka bola skúpa na slovo. "Nie, nechcem sa k udalosti vyjadriť," reagovala na otázky redaktorky. Neprezradila ani to, koľko peňazí lupič ukradol. Informácie podala až hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra Renáta Čuháková. "Páchateľ zobral peňaženku s 1 870 eurami," upresnila hovorkyňa.

Netrvalo dlho a policajti našli barmanku Blanku. Tá mala vybitý zub, otras mozgu a monokel na tvári. Celý prepad pritom polícii opísala a nič nevyzeralo podozrivo. Avšak do desiatich hodín polícia odhalila, že šlo o fingovanú lúpež. Vyšetrovateľom dopomohli k tomu predovšetkým sms správy, ktoré si Blanka vymieňala s jej bratrancom. Dvojica to nedomyslela do konca a to, že na nich prišli, ich prekvapilo.

Dala sa zbiť dobrovoľne

Zaujímavé však je, že žena sa nechala zbiť a vybiť si zub len kvôli peniazom. Údajne ju do tejto situácie dohnali finančné problémy, s ktorými si nevedela rady. Namiesto rýchleho obohatenia ju okrem opletačiek s políciou ešte aj vyhodili z práce.

Okrem barmanky a jej bratranca je do celého incidentu zapletený aj Blankin manžel. Ten počas lúpeže čakal vonku v aute. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vedie v tejto veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Toto trestné stíhanie však bude v krátkej dobe zastavené a levickí policajti budú prípad prešetrovať ako zločin podvodu," uviedla hovorkyňa Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy