Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prepad auta plného peňazí. Zadržali falošného policajta
Zdielať na

Prepad auta plného peňazí. Zadržali falošného policajta

Od neúspešného pokusu o prepad opancierovaného vozidla prevážajúceho peniaze neďaleko Serede prešlo 17 dní. Polícia poskytla médiám tri fotografie podozrivých mužov, po ktorých pátra. V stredu sa im podarilo zadržať jedného z nich v Seredi.

"Okolo jedenástej hodiny špeciálne policajné zložky jedného z trojice obvinených zadržali. Ide o 26-ročného Pavla T. zo Serede, ktorý sa ukrýval v byte v meste Sereď," oznámila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Ďalšími dvoma mužmi, ktorí podľa polície majú prepad na svedomí, sú 29-ročný Cyril Troják a 26-ročný Milan Strýček z obce Šintava.

Falošným policajtom išlo o peniaze

Bližšie informácie zatiaľ polícia neposkytuje. Títo muži prezlečení za policajtov mali v pondelok pri Vinohradoch nad Váhom zastaviť dodávku s peniazmi. Podcenili však posádku bezpečnostnej služby. Tá si totiž ihneď uvedomila, že nejde o skutočných policajtov. A spustila sa streľba.

Pozor! Hľadaní sú nebezpeční

Našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam, peniaze sa mužom ukradnúť nepodarilo. Falošní policajti si za svoj čin môžu vo väzení odsedieť 7 až 12 rokov. Po dvoch však polícia naďalej pátra. "Hľadaní môžu byť ozbrojení a nebezpeční. Akékoľvek napomáhanie im je trestným činom," upozorňuje trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

V prípade, že ste ich videli, alebo môžete polícii akokoľvek pomôcť, neváhajte ju kontaktovať na známom tel.č. 158.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy