Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Radoslav (23) okradol dôchodkyňu, polícia ho chytila v trolejbuse
Zdielať na

Radoslav (23) okradol dôchodkyňu, polícia ho chytila v trolejbuse

BRATISLAVA / Okradol bezbrannú dôchodkyňu, ale za pár minút skončil v putách. Reč je o 23-ročnom Radovi, ktorého zadržali príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Bratislave.

Prepad len pár domov od vchodu

Panni Annu prepadol lupič len pár metrov od vchodu, kde býva, na Rumančekovej ulici. Jeho cieľ bol jasný, kabelka. V tej mala dôchodkyňa celkom dosť v hotovosti.

Aj keď útok prišiel nečakane, pokusila sa ubrániť. "Naraz som počula len kroky, naraz ma chmatol a ešte ma tlačil asi meter a pol do trávy," hovorí pani Anna. Behom chvíle bolo po všetkom. Slabšia žena sa nedokázala ubrániť. "Keď som sa zdvihla, nevedela som, kde som. Viete ani zdravotne nie som na tom úplne dobre," dodáva pani Anna.

Polícia prišla veľmi rýchlo

Našťastie neďaleko od nich bola pani s deťmi, ktorá okamžite privolala políciu. Na miesto ihneď po ohlásení vyrazila najbližšia hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky. "My sme vykonávali dohľad nad cestnou premávkou na ulici Tomášiková a následne sme sa presunuli na Rumančekovú, kde sme sa spojili s oznamovateľkou," hovorí Erik Dávid z PMJ KR PZ Bratislava.

Policajti po popise páchateľa okamžite po ňom začali pátrať. Po ceste stretli kolegov, ktorí im povedali, že kabelku páchateľ odhodil na neďalekej zastávke a že pravdepodobne nastúpil do trolejbusu číslo 208 smerom na konečnú. Policajti vyrazili hneď za ním. "... V pravom pruhu stál trolejbus, my sme ho z ľavej strany zablokovali a kolega vošiel do trolejbusu," hovorí Dávid.

Veci jej vrátia

V trolejbuse sedel muž odpovedajúci popisu. Policajti ho zadržali a previezli na oddelenie. Už po ceste sa k lúpežnému prepadu priznal. Vďaka bleskovému zásahu tak olúpená žena o nič nepríde. Všetky veci jej vrátia. Radoslavovi (23) hrozí až 12 rokov za mrežami. "Na základe dôkaznej situácie už poverený príslušník podozrivého muža obvinil zo zločinu lúpeže," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová.

Pani Anna je z útoku stále v oku. Spolu s manželom sú radi, že sa jej hlavne nič vážne nestalo. "Ja ešte nie som v poriadku, celé telo ma bolí aj kosti. Ako so mnou sotil, musím sa z toho ešte dostať," hovorí pani Anna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy