Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivá štatistika. V roku 2014 zomrelo na cestách už 15 ľudí
Zdielať na

Hrozivá štatistika. V roku 2014 zomrelo na cestách už 15 ľudí

BRATISLAVA / V roku 2013 zahynulo na slovenských cestách 223 ľudí. Polícia dosiahla historicky najlepšie výsledky v znížení nehodovosti. Začiatok roka 2014 však bol mimoriadne tragický. Za prvých dvanásť dní zomrelo pri dopravných nehodách na cestách až štrnásť ľudí.

1.1.2014: Traja mŕtvi 

Len niekoľko hodín po oslavách Nového roka sa stala mimoriadne tragická nehoda na Záhorí pri Borskom Mikuláši. Dievčatko (5) prehralo svoj boj o život v nemocnici. Na vine bol zrejme 32-ročný profesionálny hasič, ktorý prešiel so svojím autom do protismeru a čelne vrazil do auta, v ktorej sa viezla rodina. Tiež pri nehode zahynul. VIAC TU.

V tú istú noc vyhasol život aj Lukáša (17) v dedinke Záriečie. Traja mladíci sa vybrali kúpiť cigarety. Nevodič Kristián, ktorý bol navyše opitý dostal zrejme šmyk a narazil do plota. Lukáš z auta pri náraze vyletel, záchranári ho už neoživili. Kristián si nakoniec vzal život, REPORTÁŽ NÁJDETE TU.

3.1.2014: Matúš vyletel z auta

Podobne 3. januára pri nehode na Orave vyhasol život 20-ročného Matúša. Spolu s 18-ročným kamarátom, ktorý šoféroval a ďalšími dvomi len 14-ročnými školáčkami sa niekoľkokrát prevrátili. Matúš vyletel a ostal zavalený pod autom. Pomôcť mu už nedokázali ani záchranári. VIAC TU.

5.1.2014: chodec nemal reflexné prvky

5. januára v Novom Meste nad Váhom vyhasol život 53-ročného chodca. Na neosvetlenom úseku v tme prechádzal cez cestu, 35-ročný vodič terénneho auta nemal žiadnu šancu zrážke zabrániť. Chodec bol navyše v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov.

11.1.2014: Chodci boli neoznačení

Rovnako v sobotu nevidel vodič dodávky 55-ročného Štefana z Čechyniec. Na krajnici v tme tlačil káričku a šofér ho zbadal už neskoro. 9. januára zomrel chodec na priechode v Kysuckom Novom meste. Zrazila ho 56-ročná vodička. 

7.1.2014: traja mŕtvi

7. januára našli vo Štvrtku na Ostrove havarované auto a asi 20 metrov od neho nehybné telo. Andrej bol nezvestný už niekoľko dní, odkedy odišiel z domu. Našli ho však až po pár dňoch, havarované auto z cesty nebolo vidieť.

7. januára sa v Kraľovanoch čelne s kamiónom zrazila 39-ročná šoférka. Povolaním rušňovodička sa vyhýbala autu, ktoré predbiehalo kamión a vletela priamo pod neho. Rovnaký deň pre obcou Bohúňovo vrazil čelne do dodávky aj 38-ročný muž, ktorý predbiehal. Vodič nákladiaku nehodu neprežil. VIAC TU.

8.1.2014: vodič vyšiel do protismeru

Ďalšia tragická nehoda sa stala 8. januára. 40-ročný vodič pri Nitre vyšiel do protismeru. Jedno auto sa mu vyhlo, s druhým sa čelne zrazil. Na mieste zomrel on ako aj 60-ročný vodič. VIAC TU. 

9.1.2014: Mladí rodičia boli na mieste mŕtvi

Neuveriteľná tragédia sa stala vo štvrtok pri Rabčiciach (okr. Námestovo) na ceste tretej triedy. Pri čelnej zrážke zahynuli mladí manželia. Ich 11-mesačný syn Eliáško bol v aute, kde umierali jeho rodičia, tiež. Oprotiidúcemu vodičovi ostala zaseknutá ručička tachometra na rýchlosti 130 km za hodinu. VIAC TU.

13.1.2014: Pri nehode zomrel aj 27-ročný Marek 

Pri dopravnej nehode v Krásne nad Kysucou v okrese Čadca zahynul 27-ročný Marek. Ako informoval hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel doposiaľ neznámy vodič šoféroval auto Škoda Fábia po ceste druhej triedy v smere od mesta Krásno nad Kysucou na obec Zborov nad Bystricou. Vodič prešiel z doposiaľ neznámych príčin s vozidlom mimo cesty, kde sa auto prevrátilo na strechu. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy