Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Záchranka meškala na zásah, pomýlili si adresu
Zdielať na

Záchranka meškala na zásah, pomýlili si adresu

LUČENEC / Nad záhradkárskou osadou v Lučenci (časť Vinica) horel v noci zo štvrtka na piatok dom. Na miesto prišli okamžite hasiči, ktorí požiar pomerne rýchlo zlikvidovali. Vyslaná sanitka ale na miesto dorazila oveľa neskôr.

Sanitka meškala

Dom celý v plameňoch si všimol sused majiteľa domu, ktorý zavolal na núdzové číslo 112. Hasiči aj s technikou okamžite prišli na miesto a požiar pomerne rýchlo zlikvidovali. "Môžem pochváliť požiarnikov, prišli vo veľmi rýchlom čase. Trocha som mal obavu možno zo záchrannej služby.
bola poslaná na adresu Vinica do úplne iného okresu,"
hovorí sused.

Museli ratovať aj muža, ktorý opakovane do domu vchádzal v snahe zachrániť svoj majetok. Privolaná sanitka totiž neprichádzala. Ako sa neskôr ukázalo, tá bola vyslaná k zásahu do úplne iného okresu. Zhodou okolností Vinica je aj vo Veľkokrtíšskom okrese. "Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme a prípad prešetríme," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová. 

Čo spôsobilo požiar sa vyšetruje

Taktiež prisľúbila, že v pondelok už budú mať kompletné informácie. Záchranku nakoniec poslali na správne miesto a zdravotníci odviezli dôchodcu do nemocnice. Príčiny vzniku stále nie sú známe. Požiar mohol spôsobiť elektrický ohrievač, piecka alebo aj spadnutá cigareta.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračná foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy