Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Rusovciach horela garáž, požiar zničil šesť áut
Zdielať na

V Rusovciach horela garáž, požiar zničil šesť áut

RUSOVCE / Pri hasení požiaru podzemnej garáže v bratislavskej mestskej časti Rusovce sa zranili traja hasiči a jedna policajtka sa nadýchala splodín z horenia. Informovala Silvia Jančovičová z Prezídia HaZZ, zranení hasiči mali len ľahké popáleniny a ošetrili ich priamo na mieste.

27 hasičov, 5 áut

V bratislavskej mestskej časti Rusovce v utorok večer vypukol veľký požiar. Na Starorímskej ulici horela podzemná garáž. Podľa údajov operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave na mieste od približne ôsmej večer zasahovalo 27 hasičov. Poškodených bolo 5 áut. 

Na mieste bola aj sanitka. Objekt, ktorý je nad garážou, museli hasiči evakuovať. "Miesto udalosti je rozdelené na dva zásahové úseky. Na lokalizáciu požiaru je nasadený 1C prúd, trojčlenná skupina na vyhľadávanie príčiny požiaru, ostatná technika a príslušníci na vykonávanie vyhľadávania možného pobytu osôb v objekte a ich následnú evakuáciu," píše operačné stredisko. Príčinu požiaru zatiaľ nechceli konkretizovať.

Zachránili ich dvere

Približne o pol 11 prišiel na miesto aj minister vnútra Robert Kaliňák. Sledoval zásah svojich zverencov, no nevyjadroval sa. Pri zásahu sa nikto ťažko nezranil, no jedna policajtka sa nadýchala splodín a jeden z hasičov utrpel ľahšie  popáleniny 1.stupňa.

Obyvateľov zachránili protipožiarne dvere. Potom ako sa obyvatelia dozvedeli, že noc vo svojich domovoch nestrávia, rozpŕchli sa k svojim susedom. Poniektorí len ticho zabalení v dekách sledovali celú situáciu. 

Záver statického posudku hovorí jasne. Obyvatelia evakuovanej bytovky sa nateraz nemôžu vrátiť do svojich domovov. "Zatiaľ nemáme hlásené nejaké požiadavky na ubytovanie, samozrejme, že sme pripravili, keby niečo bolo treba riešiť," dodáva starosta mestskej časti Dušan Antož.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy