Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kamaráti nechali vodiča (33) napospas plameňom
Zdielať na

Kamaráti nechali vodiča (33) napospas plameňom

PRIEVIDZA / 33-ročný vodič, ktorý v noci havaroval za Prievidzou, bude mať na svojich kamarátov nepochybne ťažké srdce. Dvaja sa po náraze dostali z auta. Vodič v ňom zostal zakliesnený. Namiesto toho, aby mu pomohli, odišli preč. Údajne išli zavolať záchranku. Auto však začalo horieť. Muža vytiahli v poslednej chvíli okoloidúci. S ťažkými poraneniami hlavy skončil v nemocnici.

Prešiel do protismeru

K vážnej dopravnej nehode došlo medzi Prievidzou a Nedožermi Brezanmi. Auto začalo po náraze horieť. "33- ročný vodič predchádzal neznáme vozidlo, pričom nezvládol riadenie a prešiel do protismeru a tu mimo cestu," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

V plnej rýchlosti narazil do svahu. Auto sa niekoľkokrát prevrátilo. V čase nehody sa v ňom viezli aj vodičovi kamaráti. "Boli dvaja, už boli vonku z auta. Pýtam sa ich, volali ste záchranku, že nie. Že nemajú telefón a že idú. Tak sa rozutekali smerom na Prievidzu," opisuje svedok nehody.

Z motora šľahali plamene

Kamaráti teda nechali vodiča napospas osudu. Bol zakliesnený v aute. Z toho sa začalo najskôr dymiť, neskôr z motora vyšľahli plamene. "Som skúšal dvere otvoriť, nešli, pás mal. Chcel som aj motor vypnúť, ale čo bola záhada, neboli kľúče v zapaľovaní," pokračuje svedok.

Zatiaľ čo jeho kamaráti utekali preč, okoloidúci vodiči sa ho snažili dostať von z auta. Predná časť už bola celá v plameňoch. "Horelo to celé, v poslednej chvíli sme ho vytiahli," opisuje svedok nehody Miroslav.

"Po príchode na miesto bolo auto v plameňoch. Jedna osádka hasila, druhá poskytovala prvú pomoc," informuje veliteľ zásahu Ivan Molnár. Vodiča odviezla záchranka do nemocnice. Nebyť okoloidúcich, bol by v aute zhorel.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy