Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Prešove sa stali dve nehody, za obe môže jeden muž
Zdielať na

V Prešove sa stali dve nehody, za obe môže jeden muž

PREŠOV / Krátko po sebe sa v piatok večer stali dve dopravné nehody. Obe spôsobil ten istý vodič. Aj z jednej, aj z druhej nehody ušiel. Nezaujímal ho ani zranený kamarát, ktorý s ním sedel v aute. Dôvod? Viac ako dve promile alkoholu.

Šťastie, že tam neboli ľudia

Bola to poriadne riskantná a krkolomná jazda. Vodič najprv narazil do osobného auta. Na mieste nepočkal ani do príchodu policajtov. O pár metrov ďalej už spôsobil ďalšiu nehodu.

Pri tom, ako sa dal na útek z prvej nehody, narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Preletel cez frekventovanú štvorprúdovku a vpálil do auta v protismere. "Odhodilo ho na cestu, vyletel späť na chodník. Ešte šťastie, že nešli ľudia po chodníku," opisuje svedok nehody.

Odtrhlo zadnú nápravu

Vodič zjavne pod parou sa dlho nezdržal ani pri druhej nehode. Podľa slov svedkov hneď po zrážke doslova vyskočil z auta a utekal preč. Opitého vodiča ani nezaujímalo, či niekto nepotrebuje pomoc.

Bola to pritom poriadna zrážka. Na jednom z áut dokonca odtrhlo zadnú nápravu. Pri nehode sa ľahšie zranil spolujazdec opitého vodiča. Ten mal však vážnejšie problémy, ako pomáhať kamarátovi. Chcel sa čo najrýchlejšie vypariť. "Vodiča, ktorý bol na úteku, policajti vypátrali a zadržali neďaleko miesta nehody. Podrobil sa dychovej skúške s výsledkom viac ako 2 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Ani prvý, ani druhý útek z miesta nehody vodičovi nevyšiel podľa plánu. Po dvoch nehodách, zranenom kamarátovi, niekoľkotisícovej škode a asi 10 minútovom behu skončil v rukách polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy