Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čelná zrážka pri Trnave, ťažko sa zranili dve ženy (35, 29)
Zdielať na

Čelná zrážka pri Trnave, ťažko sa zranili dve ženy (35, 29)

TRNAVA / Pri obci Špacince v smere od Trnavy sa stala v piatok predpoludním vážna dopravná nehoda. 35-ročná vodička auta značky Fiat Panda nezvládla pravotočivú zákrutu a počas jazdy prešla do protismeru a čelne sa zrazila sa s oproti idúcim Mercedesom. To šoférovala 29-ročná žena z Trnavy. Pri zrážke vyletel z auta motor, jednu zo žien prevážal do nemocnice vrtuľník.

Masáž srdca a vrtuľník

35-ročná vodička auta išla smerom do Špačiniec. V jednej zo zákrut prešla do protismeru a narazila do oproti idúceho auta. Silný náraz ho odhodil do poľa. Za volantom bola 29-ročná Trnavčanka. "Žena bola v aute zakliesnená a strašne kričala, že ju bolia nohy," povedal svedok nehody Miroslav Hracho.

Zranenú ženu z vraku ju vyslobodili až hasiči. Druhá 35-ročná vodička sa takisto vážne zranila. "Záchranári ju resuscitovali, potom ju odviezol vrtuľník," dodáva svedok Roman Nemec.

Náraz vytrhol z auta motor

"Pri nehode sa zranili dve ženy. Jedna mala poranenia v oblasti panvy. Druhá, ktorú prevážal vrtuľník do Nitry, si pri nehode poranila ramennú a stehennú kosť a mala aj poranenie v oblasti brucha," upresnil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

"K dopravnej nehode došlo pravdepodobne pre nedodržanie rýchlosti," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Trnava Martina Kredatusová. Silný náraz dokonca z auta vytrhol motor. Preletel ponad cestu a skončil v poli.

Na úseku sa stalo viacero nehôd

Dopravná nehoda sa stala v úseku častých dopravných nehôd. Pre vodičov je tento úsek viditeľne označený tabuľou. Na mieste, kde sa stala nehoda, je znížená rýchlosť na 70 km/h a je tu zákaz predchádzania. Na podnet polície odstránili aj nebezpečný strom.

Polícia apeluje na vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a rešpektovali dopravné značenie. "Disciplínou môže každý vodič prispieť k bezpečnosti na cestách a predísť tak zbytočným hazardom so životmi a zraneniam," píše Kredatusová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy