Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto urobilo 6 kotrmelcov, Matúš (†20) to neprežil
Zdielať na

Auto urobilo 6 kotrmelcov, Matúš (†20) to neprežil

ORAVA / Pre dve 14-ročné školáčky z Oravy to boli najsmutnejšie zimné prázdniny. Urobili jedinú chybu, že si sadli do auta z požičovne, ktoré im chcel predviesť ich 18-ročný kamarát. Pri fatálnej nehode utrpeli šok, ale štvrtý mladý človek v aute toľko šťastia nemal.

Auto zostalo na kapote

"Šofér balansoval zo strany na stranu, vošiel do diery, ktorá je na vozovke a dostal balans. Urobilo 5-6 kotrmelcov, sa prevrátilo, a napokon ostalo na kapote. Ja som išiel za nimi." opisuje svedok nehody. 

20-ročný Matúš medzi nimi nebol. "Oni hovorili, že je tam pod autom, má zakliesnené nohy, že ešte žije. Potom som pomáhal prevrátiť auto až keď prišla záchranná služba a dala nám pokyn, sme prevrátili vozidlo a on tam ležal," dodáva svedok.

Matúš sa udusil

Ani zdravotníci ani hasiči mu však nedokázali pomôcť, Matúš sa pravdepodobne udusil. Jedno dievča a vodič boli zranení ľahko. Prečo k nehode došlo, vyšetruje polícia.

"V súvislosti s nepriaznivým počasím – sneh, dážď, poľadovica, hmla, je veľmi dôležité, aby sme sa na cestách správali disciplinovane, treba znížiť rýchlosť jazdy a zväčšiť vzdialenosť medzi vozidlami," informuje hovorca policajného riaditeľstva Radko Moravčík.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy