Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Atilla (17) odrezal hlavu Danielovi (†37), v krčme
Zdielať na

Atilla (17) odrezal hlavu Danielovi (†37), v krčme

Zdroj: TV JOJ

ŠAĽA / Presne pred rokom otriasla obcou Žihárec (okres Šaľa) tragédia. Nezvestného Daniela našli zavraždeného v žumpe asi 20 kilometrov od jeho domu. Pohľad na jeho telo vtedy šokoval hasičov aj policajtov. K odrezaniu hlavy sa priznal iba 17-ročný Attila.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Daniel H. bol nezvestný od 22. decembra 2012. Pátrali po ňom policajti, kamaráti a známi. Jeho družka tušila, že sa v krčme stalo asi niečo zlé. "On sa z toho baru živý nedostal," povedala družka Anna ešte v decembri 2012.

Policajti muža neustále hľadali a taktiež vypočúvali svedkov. Pozostatky muža napokon policajti našli odhodené v žumpe. Telo sa našlo s odrezanou hlavou bez oblečenia v dedine, ktorá je vzdialená 25 kilometrov.

Odrezaná hlava zaživa

V osudnú noc sa mala v bare strhnúť bitka a Daniel, ktorý mal podľa svedkov všetkých provokovať, po nej ostal ležať na zemi v kaluži krvi. V tom čase podľa výsledkov pitvy ešte žil a niekto mu následne zaživa odrezal hlavu. Prvým podozrivým bol majiteľ baru mäsiar Attila. K amputácii sa napokon priznal jeho syn Attila mladší.

"Áno, hlavu som mu odsekol ja, ale nezapríčinil som mu smrť," priznal sa k otrasnému činu pred súdom Atilla mladší. Zo smrti viní čašníka, ktorý mal Daniela zbiť tak surovo, že už nedýchal. "Nie, ja som to nespravil. Zabil ho čašník," povedal na súde pre televíziu JOJ.

Nižší trest

Danielov brat Ján je však presvedčený o tom, že vraždil Attila starší, ktorý bol po priznaní jeho syna z väzby prepustený. "Ja som stopercentne presvedčený o tom, že mladší Atilla to musel zobrať na seba. Je mladistvý a dostane smiešny trest," myslí si Ján.

Aj keď je Attila starší takisto obžalovaný z vraždy, prvého pojednávania sa nezúčastnil. Požiadal o konanie v jeho neprítomnosti. Súd má pred sebou naozaj ťažkú úlohu - dokázať, kto v skutočnosti nebohého Daniela zavraždil. Už 16. januára možno prinesú viac svetla do prípadu ďalší predvolaní svedkovia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy