Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Obrana mladíka, čo zabil cyklistu (†75): Som vojak s rozkazom zabíjať!
Zdielať na

Obrana mladíka, čo zabil cyklistu (†75): Som vojak s rozkazom zabíjať!

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V centre Bánoviec nad Bebravou došlo v pondelok podvečer k nepochopiteľnému útoku. Mladý muž brutálne zaútočil na nič netušiaceho cyklistu. Priamo na ulici ho zabil.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Deduškovi rozmlátil hlavu

Páchateľ býval pár metrov od miesta útoku. Podľa obyvateľov paneláku, v ktorom žil, bol agresívny od rána. Svojej susede sa snažil dostať do bytu. Našťastie sa mu to nepodarilo.

Odišiel von a tu zaútočil na cyklistu, ktorý išiel okolo. Hodil ho na zem a brutálne ho kopal do hlavy. Doslova mu ju rozbil.

Útočil mladý vojak

V tom čase okolo prechádzal policajt v civile. "Prechádzal som okolo na aute. Pozoroval som za kríkmi, ako neznámy muž bije ďalšieho muža. Zastavil som a išiel som mu na pomoc," hovorí policajt. 

Okamžite utekal 75-ročnému dôchodcovi na pomoc. Martin (31) sa správal ako zmyslov zbavený. "Videl som chlapa, ktorý skáče po človeku brutálnym spôsobom. Tak som ho spacifikoval," dodáva policajt v civile. Keď ale prišiel k miestu, muž bol už mŕtvy.

"Som profesionálny vojak. Musel som ho zbaviť, pretože mi to prikázali," týmto slovami argumentoval smrť dôchodcu Martin (31). Útok tridsiatnika na cyklistu bol mimoriadne brutálny a trval približne tri minúty. Dôchodcovi kopal celou silou do hlavy do vtedy, kým naposledy nevydýchol. "Človek, ktorý bol na zemi nejavil známky života," opisuje policajt v civile.

Bol agresívny celý deň

K tragédii došlo len pár metrov od paneláku, v ktorom Martin býva. Podľa susedov vyvádzal a bol agresívny už od rána. "Chcel vykopnúť dvere a dobíjal sa do bytu...," hovorí suseda.

Susedia ho dokonca videli chodiť po paneláku s nožom v ruke. O hodinu na to zabil dôchodcu. Po čine sa správal pokojne. Rovnako pôsobil aj v utorok ráno, kedy išiel na výsluch. Podľa našich informácií mal páchateľ v minulosti psychické problémy a užíval drogy. Za zabitie mu hrozí 15 rokov za mrežami. 

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy