Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na diaľnici D2 havaroval mikrobus, 13 zranených
Zdielať na

Na diaľnici D2 havaroval mikrobus, 13 zranených

MALACKY / Vážna dopravná nehoda sa okolo siedmej hodiny ráno stala na diaľnici D2 pred Malackami. Mikrobus s 23 pasažiermi havaroval na 32 kilometri.

Zranených previezli do nemocníc

Zrejme v dôsledku nepriaznivého počasia narazil mikrobus zo zatiaľ nezistených príčin do zvodidiel a následne sa prevrátil. V mikrobuse v tom čase bolo 23 ľudí, pričom 13 z nich sa zranilo. 

Deväť účastníkov dopravnej nehody záchranári transportovali do Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) a už ich vyšetrili. Ďalších troch previezli do nemocnice v Malackách. Ako informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, prevládali zranenia hrudníka, brucha a končatín.

V nemocnici zatiaľ zostávajú štyria muži. Traja sú zranení stredne ťažko, pričom majú zlomené rebrá, utrpeli pomliaždeniny a tržné rany. Muž s ťažším zranením, ktorý je v Nemocnici akad. L. Dérera, má okrem úrazu hlavy aj zlomeninu kľúčnej kosti. Je stabilizovaný, pri vedomí a nie je v ohrození života.

Ako tiež uviedla Stano Maťašovská, štyroch mužov ošetrili na centrálnych príjmoch ambulantne. "Išlo o tržné rany, povrchové zranenia a v jednom prípade aj o zlomené rebro. Dôvod na hospitalizáciu nebol," povedala hovorkyňa UNB.

Celková škoda na vozidle vyčíslená nebola, alkohol u vodiča zistený nebol. Presne príčiny havárie už vyšetruje polícia. Úsek diaľnice D2 v smere z Bratislavy do Malaciek bol asi tri hodiny neprejazdný. 

Na Šturci a Donovaloch sneží

Prvé sneženie aktuálnej zimnej sezóny prinieslo dopravné problémy na horských priechodoch Šturec a Donovaly. Na oboch uviazli kamióny a Donovaly sú preto od 5:10 pre nákladnú dopravu uzavreté. Polícia aj cestári vodičom odporúčajú zvýšiť opatrnosť.

„Asi od polovice stúpania je na oboch priechodoch vrstva kašovitého, miestami ujazdeného snehu do dvoch centimetrov. Horský priechod Čertovica je prejazdný bez obmedzení, je tam miestami kašovitý sneh,“ uviedol dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Peter Horn.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy