Jasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Dcéra ministra Rezeša ide do domáceho väzenia, rozhodli Maďari
Zdielať na

Dcéra ministra Rezeša ide do domáceho väzenia, rozhodli Maďari

BUDAPEŠŤ / Šesť rokov nepodmienečne a dvojročný zákaz viesť motorové vozidlo. Takýto verdikt si dnes ráno vypočula dcéra bývalého oceliarskeho magnáta Alexandra Rezeša - Eva. A to z úst sudkyne neďaleko maďarskej Budapešti. No Rezešovej advokát sa odvolal: Boháčka tak ide do domáceho väzenia!

Hrozilo 13 rokov basy

Súd celebritnú Slovenku uznal vinnou zo smrti štyroch ľudí, ktorí zahynuli po tragickej nehode na maďarskej diaľnici. A to v auguste minulého roka. Prokurátor pre dcéru exministra dopravy vo vláde Vladimíra Mečiara pôvodne žiadal oveľa vyšší trest - až 13 ročné väzenie.

Sudkyňa čítala zdôvodnenie rozsudku niekoľko hodín. "Ak by išla rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, neboli by tragické následky. Ľudia by nezomreli a ani auto by nezhorelo," povedala. Podľa rozsudku môže Eva  požiadať o podmienečné prepustenie najskôr po dvoch tretinách trestu. Započítava sa doň aj čas strávený vo väzbe.

Obvinená: Výčitka na celý život

"Je mi veľmi ľúto a súcitím s pozostalými. Do konca života s tým musím žiť, stále sa cítim nevinná. Žiadam ctený súd, aby som bola oslobodená," hájila sa obvinená pred súdom pri svojej záverečnej reči túto stredu. VIAC TU.

Dcéru oceliarskeho magnáta a bývalého ministra rozosmutnil najmä fakt, že neuvidí vyrastať svoje deti. Na preposlednnom súde sa rozplakala, keď advokát povedal, že je dobrá matka. Rozsudok nie je právoplatný. Teoreticky mohla byť potrestaná nie šiestimi ale až trinástimi rokmi odňatia slobody.

Verzie nehody

Nehoda sa stala na 44. kilometri v smere na Budapešť 21. augusta 2012 približne o 4:00. Rezešová narazila čiernym BMW zozadu do Fiatu Punto, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli, jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam v budapeštianskej nemocnici podľahla.

Po nehode sa objavili viaceré svedectvá. Kamionista napríklad tvrdi, že Eva chcela „potrestať“ vodiča Fiatu, ktorý šiel pred ňou. Šiel vraj pomaly a predbiehal niekoľko kamiónov. VIAC TU. Obvinená mala dokonca Fiat vytláčať z diaľnice. Nepomohlo mu údajne ani to, že sa jej vyhýbal až ku krajnici.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

RTL Klub

Súvisiace články

Najčítanejšie správy