Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zlodej (45) sa do domu vlámal, vymenil zámok a ostal tam bývať
Zdielať na

Zlodej (45) sa do domu vlámal, vymenil zámok a ostal tam bývať

BRATISLAVA / Vylomil dvere, vymenil zámku a nasťahoval sa! 45-ročného Milana, ktorý sa bez vedomia majiteľa nasťahoval do cudzieho domu, už súdili 21-krát. Podľa jeho slov bol vraj dom opustený.

Vymenil si zámok na dome

Bolo krátko pred treťou hodinou popoludní, keď sa ulicou ozýval krik a hádka. Jeden zo susedov zobral psa a išiel sa pozrieť. Priamo na ulici stáli dvaja muži niesli železo, hádali sa a kričali po sebe. Keď sa dal s nimi do rozhovoru, zistil, že bývajú v opustenom dome pod bratislavskom Kolibou.

"Našiel som tu dvoch mužov, kradli železo. Zistil som, že majú kľúč od domu, vylomili si dvere, dali si do dverí nový zámok a chceli tu bývať, pretože dom je opustený. Zavolal som políciu," povedal sused.

Presťahoval sa

Policajti z bratislavských Kramárov prišli takmer okamžite a muža zadržali. Ten im tvrdil, že bol v dome s kamarátom, vynášali z neho železo a chceli ho speňažiť. Napokon sa priznal, že tam má aj osobné veci a býva v ňom. Majiteľ rodinného domu však o ničom nevedel.

"Muž v dome na Bellovej ulici zotrval po dosiaľ nezistenú dobu a bez súhlasu majiteľa domu ho užíval podľa svojej potreby," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Bratislava Karina Považanová.

21-krát súdený

Zadržaný 45-ročný muž  nie je žiadne neviniatko. Už v minulosti bol súdne trestaný za krádež. A to až neuveriteľných 21-krát. Milana predviedli na policajnú stanicu na výsluch. Po vypočutí ho prepustili na slobodu. 

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre neoprávnený zásah do práva k domu, bytu alebo nebytového priestoru," dodala Karina Považanová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy