Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zlodejov na Spiši vyrušil pes, dostal sekerou medzi oči!
Zdielať na

Zlodejov na Spiši vyrušil pes, dostal sekerou medzi oči!

HNILČÍK / Neskutočné! Zlodeji často dokážu prekvapiť a pri lúpení sa nezdráhajú zaútočiť. V prípade z obce Hnilčík v okrese Spišská Nová Ves dostal zásah sekerou do hlavy pes.

Pes sa správal podozrivo

Zlodeji nielen že sa nehanbili vojsť na cudzí pozemok, ale nemali strach ani pred veľkým strážnym psom. Samozrejme si vyčkali na chvíľu, kedy jeho majitelia nebudú doma.

"Našla som dieru v metrovici," opisuje okradnutá Magda. Po zlodejoch objavili za plotom aj stopy. Na tom by však nebolo nič až tak zvláštne. Situácia nabrala na obrátkach, keď si všimli podozrivé správanie svojho strážneho psa.

Rana mala 4 centimetre

"Bol vystrašený, iný. Videla som, že sa škriabe. Že niečo nie je v poriadku," dodáva. Pre hustú srsť nebolo nič vidno. Obrovský šok nastal až keď mu na krku našli krvavú ranu.

"Sečnú ranu 4-centimetrovú. Až k lebečnej kosti," dodáva Magda.  Poškodená bola koža, tkanivá v okolí tejto rany neboli poškodené, takže tú ranu sme ošetrili a psík by mal byť v poriadku.

Incident rieši polícia

Tento zážitok vzbudil v pani Magde strach. Nechápe prečo mohol niekto zaútočiť na psa sekerou. "Je to moja najlepšia kamarátka. S ľuďmi nemám také dobré skúsenosti," tvrdí.

Keďže krádež dreva a útok na sučku Aju nenechal ženu ľahostajnou, prípad vyšetrujú policajti. "Prípad objasňujú policajti Obvodného oddelenia PZ v Nálepkove ako priestupok proti majetku. Páchateľa tohto skutku sa doposiaľ nepodarilo vypátrať," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy