Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otrasné! Zlodeji býka zabili, rozštvrtili a ukradli...
Zdielať na

Otrasné! Zlodeji býka zabili, rozštvrtili a ukradli...

LIPANY / Po viacerých útokoch býkov majú na východnom Slovensku ďalší krvavý prípad. Tentokrát ale býk nebol útočníkom, je obeťou partie zlodejov, ktorá ho priamo vo výbehu neďaleko frekventovanej cesty v Lipanoch zabila. Odniesť poltonové zviera by bolo komplikované. Preto ho priamo na mieste naporcovali a ukradli iba čisté mäso.

Naporcovali ho priamo na pozemku

Zlodeji prišli po zotmení. Zaparkovali pri hlavnej ceste a vkradli sa k pozemku s elektrickým oplotením. Viac ako 500 kíl vážiace zviera usmrtili priamo na mieste. Zlodejov bolo určite viacero. Nielen skúsenosti, ale i odvaha im zrejme nechýbali. Trúfli si na býka s váhou väčšou ako pol tony. Rozhodne to nebolo krotké zviera. Na pozore sa pred ním mali i majitelia, ktorí ho denno denne kŕmili. "Manžel mal pred ním rešpekt, ja som sa k nemu neodhodlala," dodala majiteľka býka pani Mária.

Zato zlodeji sa nebáli ničoho. Veľké a ťažké zviera pravdepodobne ovalili po hlave a keď už nevládalo, pustili sa do neho nožom. Po býkovi ostala na zemi veľká kaluž krvi a vnútornosti. Podľa majiteľov to bola takmer profesionálna práca. "Zlodeji sa pohybujú v okolí zvierat," myslí si majiteľka zvieraťa.

Majitelia žiadajú o pomoc

"Majiteľom vznikla škoda vo výške viac ako 1 200 eur," upresnil hovorca Krajskej polície Prešov Daniel Džobanik. Zlodejov si mohol ktokoľvek všimnúť. Z oboch strán pozemku je frekventovaná cesta. Auto mali zlodeji zaparkované pri zvodidlách. Niekto ich však zrejme vyrušil a mali naponáhlo.

Niektoré kusy zabitého zvieraťa nechali pohodené vo výbehu. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľoch pátra," dodal Daniel Džobanik. Prosíme ľudí, ktorí videli stáť auto v okolí nášho pozemku, aby nám dali vedieť," prosí majiteľka býka.

Téme sa venuje reportérka Daniela Jureková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Statný_býk

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy