Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
ROK PO. Tragédia v Kurimanoch vzala život 4 mužom
Zdielať na

ROK PO. Tragédia v Kurimanoch vzala život 4 mužom

KURIMANY / Druhého novembra, pred rokom, sa na Spiši odohrala nepochopiteľná tragédia. Prí páde konštrukcie mosta v Kurimanoch zahynuli štyria robotníci. Viacerí pozostalí dones nenašli silu prehovoriť o tých strašných chvíľach.

Niekoľko mesiacov nespával

Bolo 2. novembra, keď sa do štyroch rodín dostala neuveriteľne tragická správa. Lukáš prišiel v Kurimanoch o otca, nazbieral silu a porozprával nám, aké ťažké mesiace majú s mamou za sebou.

Spomienky sú ešte stále veľmi bolestivé. Lukáš nám porozprával o tom, ako nemohol niekoľko mesiacov spávať, ako bol svojej mame aj mladšiemu bratovi oporou, aby to zvládli. Lebo takto by si to ich milovaný otec želal.

Stihol zapáliť dedkovi sviečku

"Postavilo ma na nohy to, keď som si spomenul na entuziazmus otca, ktorý mal chuť do života a nechcel som to akosi tak zanechať a zanevrieť," hovorí Lukáš. 1 novembra minulého roka Lukáš kráčal na cintorín spolu so svojim otcom, aby zapálili sviečku na dedkovom hrobe. Chcel to všetko stihnúť, lebo vedel, že druhého nastupuje do práce, na most smrti.

"On sa ponáhľal, aby zapálil tú sviečku, a na druhý deň bol mŕtvy on," pokračuje Lukáš. "Otec bol taký motor rodiny, chýba veľmi, všetko organizoval bol takou hnacou silou, toto nám chýba," opisuje Lukáš.

Bol aj za ministrom

Lukáš sa často informuje o výsledkoch vyšetrovania, bol dokonca až za ministrom. V piatok spolu so svojou rodinou našli silu išli sa pozrieť pod kurimanský most. Otca im už ale nič nevráti späť.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy