Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti pochybili! V kauze streľby na študentov padajú tresty
Zdielať na

Policajti pochybili! V kauze streľby na študentov padajú tresty

BRATISLAVA / Kauza policajnej streľby na auto plné študentov má zaujímavé pokračovanie. Nezostalo len pri konštatovaní ministra vnútra, že zásah nebol v poriadku. Padli prvé tresty.

Pochybili policajti z troch krajov

Aj keď polícia aj samotný minister od začiatku tvrdili, že všetko bolo v poriadku, nakoniec sa ukázalo, že to nebolo celkom tak. Podarilo sa nám totiž dostať k oznámeniu o tom, ako bola vyriešená sťažnosť študentov, ktorých zastupuje advokát z Bratislavy.

Prekvapujúce je, že v tomto celom prípade pochybili až tri kraje. Policajt v Žilinskom kraji nemal čo nahlasovať auto do pátrania, keď ho údajný vrah pred šiestimi rokmi predal. V Bratislavskom kraji padali sankcie za to, že príliš "aktívny" policajt nahlasoval všetkým hliadkam toto auto, keď už v pátraní ani nebolo. A napokon Trnavský kraj. Tu zas majú pykať policajti za to, že sa nevedeli 3 hodiny dohodnúť, ktorý kraj vec dorieši.

Chceli sme konkrétne odpovede

"Na základe záverov šetrenia sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva Slovenskej republiky bola voči policajtovi krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave uplatnená právna zodpovednosť v zmysle zákona číslo 73 z roku 1998 zbierky zákonov," informuje hovorkyňa policajného zboru Karina Považanová.

Identickú odpoveď sme dostali aj zo Žilinského aj Trnavského kraja. Napriek tomu, že sme žiadali konkrétne odpovede. "Ja neverím, že boli potrestaní, že budú potrestaní, či budú adekvátne potrestaní, či tých policajtov nejako preskúšajú," tvrdí mama Vierky, ktorá sedela v inkriminovanom aute.

Stačilo chlapsky priznať chybu

Čiže potrestali sme, ale neprezradíme ako. Podľa zákona, na ktorý a teraz policajti odvolávajú, však môže byť trestom aj obyčajné, ako v materskej škole, nonono!

Podľa študentov, ktorí už dnes mohli byť mŕtvi, keby policajt lepšie strieľal, ide jednoznačne o snahu veci ututlať. Pritom by podľa nich stačilo, chlapsky si priznať chybu. Tvrdí aj Vierka, ktorá musela vykonávať potrebu v kríkoch pred policajtmi.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Študenti_streľba_auto_polícia

TV JOJ, Dárius Haraksin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy