Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nezabudnuteľná svadobná noc! Opitý ženích (52) skočil pod auto
Zdielať na

Nezabudnuteľná svadobná noc! Opitý ženích (52) skočil pod auto

MICHALOVCE / Na svoj svadobný deň určite tak skoro nezabudne 52-ročný Ján zo Závadky v okrese Michalovce. Bujará oslava jeho veľkého dňa sa pre neho neskončila práve najšťastnejšie. Cestou domov totiž skončil pod kolesami osobného auta.

V deň nehody sa oženil

Opitý chodec doslova vbehol do jazdnej dráhy vodičovi osobného auta. Ten už nedokázal auto ubrzdiť. "Ja si myslím, že ma videl, ale asi bol dezorientovaný z tej pálenky," hovorí vodič auta. "On pracoval v Rakúsku a dnes sa ženil," dodal jeho sused František Ivanko.

Mladoženáč sa večer vracal z krčmy, kde oslavoval svoj veľký deň. Keďže býva hneď oproti, domov to mal na skok. Potužený alkoholom ale už cez cestu prebehnúť nestihol. "On mi vbehol pred auto. Ja som brzdil a snažil som sa mu vyhnúť. On mi utekal tam, kam som sa mu snažil vyhnúť," opisuje okolnosti nehody vodič auta.

Ženích opitý na mol

"Vodič strhol vedenie vozidla doľava, s vozidlom prešiel do protismeru, kde prednou ľavou časťou vozidla narazil do chodca," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Košice Jana Mésarová.

47-ročný vodič ihneď vystúpil z auta a snažil sa zranenému mužovi pomôcť. Ten sa údajne nevládal ani postaviť a stále dokola opakoval tú istú vetu. "Vravel že je opitý a chce ísť domov. Ja som mu povedal, že zavolám políciu aj záchranku," hovorí vodič auta.

Viac ako 3 promile

"U chodca bolo zistené požitie alkoholu s hodnotou 1,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,31 promile," upresnila Jana Mésarová. Svoju svadobnú noc tak 52-ročný muž strávil na nemocničnom lôžku. No ako býva zvykom, aj tentoraz sa potvrdilo, že opití majú obrovské šťastie. "Pacient utrpel ľahké poranenia, je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti," zhodnotila stav pacienta hovorkyňa zdravotného strediska Svet zdravia Zuzana Gajdošíková.

"Zo zavinenia dopravnej nehody je podozrivý chodec, ktorý porušil ustanovenia o chodcoch, pričom nesprávne prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov," dodala Jana Mésarová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy