Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vodička (53) nafúkala viac ako 2,5 promile, ťukla aj do policajta
Zdielať na

Vodička (53) nafúkala viac ako 2,5 promile, ťukla aj do policajta

PODLAVICE / V celom banskobystrickom kraji bolo vo štvrtok na cestách viac policajtov ako zvyčajne. Počas dopravno-bezpečnostnej akcie zistili za pár hodín 260 priestupkov. V obci Podlavice (okr. Banská Bystrica) sa až na druhýkrát podarilo policajtom zastaviť vodičku, ktorá by sa pokojne mohla zaradiť medzi rekordmanky medi ženami. Namerali jej totiž viac ako 2,5 promile.

Tvrdila, že nič nepila

Na miesto toho, aby vodička zastavila a podrobila sa cestnej kontrole, pridala plyn a chcela zmiznúť. Spätným zrkadlom dokonca zachytila aj policajta. Hliadka ju zastavila až na križovatke priamo v obci.

Aj napriek tomu, že tvrdila, že nič nepila, už na prvý pohľad bolo jasné, prečo sa policajtom chcela radšej vyhnúť. Trvala na svojom a dychovú skúšku odmietala.

Tri pivá a 2,5 promile

Policajti si všimli aj poškodený bok auta. Žena tvrdila, že sa jej podarilo zachytiť cestou zvodidlá. 53-ročná Banskobystričanka sa napokon priznala, vypila vraj len tri pivá. Neskôr si rozmyslela aj dychovú skúšku. Policajti boli trpezliví, podarilo sa jej to až na 10ty krát.

To, čo ukázal prístroj prekvapilo aj policajtov, žena šoférovala s viac ako dva a pol promile alkoholu v krvi. Piatkové dopoludnie triezvela na polícii, obvineniu sa nevyhne. "Tejto vodičke bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Vašková.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy