Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO. Keď budova plná slamy horí ako fakľa
Zdielať na

VIDEO. Keď budova plná slamy horí ako fakľa

POZDIŠOVCE / V areáli družstva v obci Pozdišovce v okrese Michalovce v sobotu večer horela budova, v ktorej boli stovky balov slamy. Zarážajúci je na tom fakt, že sklad pohltili plamene približne v rovnakom čase a v tom istom dni ako pred týždňom. Pravdepodobne aj v tomto prípade išlo o dielo podpaľača.

Ohnivé peklo

Hustý dym bolo vidieť už z niekoľkých kilometrov. Hospodárska budova plná uskladnenej slamy vzbĺka ako fakľa. Na družstve sa po vznietení plameňov začalo hotové peklo. Hasiči nasadili do boja s ohňom dve cisterny. Pre hustý dym, ktorý sa valil z horiacej slamy museli použiť aj dýchacie prístroje.

"Po príchode na miesto zásahu bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar slamy ako vo vonkajších priestoroch, tak aj vo vnútorných v hospodárskej budove," uviedol veliteľ zásahu Róbert Hreha.

Ohrození ľudia aj zvieratá

Okrem hasičov boli v pohotovosti aj zamestnanci družstva. Tí z horiacej budovy vynášali stohy slamy. Všetci sa snažili zabrániť tomu, aby sa oheň nerozšíril aj na okolité budovy. V susediacej boli totiž desiatky ustajneného dobytku. "Zvieratá nebolo potrebné evakuovať, keďže dym sa šíril len po hlavnej chodbe," upresnil Róbert Hreha.

Oheň sa im podarilo dostať pod kontrolu až v nedeľu ráno. Škody sa tak vyšplhali na niekoľko tisíc eur. Presne ako naposledy aj tento raz to vyzerá tak, že požiar niekto založil a majiteľovi chcel tým úmyselne poškodiť. "Presne pred týždňom hasili kolegovia druhú časť tejto budovy," dodal požiarnik.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy