Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Objednávateľov vraždy v Moste pri Bratislave zrejme oslobodia
Zdielať na

Objednávateľov vraždy v Moste pri Bratislave zrejme oslobodia

MOST PRI BRATISLAVE / Mafiánska poprava chlapčeka a ženy v Moste pri Bratislave leží na súdoch už roky. Vo štvrtok pokračoval proces s údajnými objednávateľmi vraždy expolicajta, na ktorú ale doplatili nevinné obete. Zdá sa však, že proces ide do stratena. Mama zastreleného Riška vydala krátke vyhlásenie, v ktorom vyjadrila svoj názor na celú vec.

Dva procesy v jednom a tom istom prípade

Dva samostatné súdne procesy v jednom a tom istom prípade. Už v roku 2010 bratislavský súd rozbehol proces so štyrmi, údajnými členmi zabijáckeho komanda, ktorí mali omylom rozstrieľať malého chlapčeka a mladú ženu. Objednávateľom mal byť podľa polície Karol Mello, dnes žijúci na úteku v Belize.

Vo štvrtok druhý súdny proces v tej iste vražde pokračoval. Objednávateľmi vraždy, ktorú mali vykonať tí istí zabijáci, sú iné osoby ako Karol Mello. "Mám čo k tomu povedať," hovorí Nikola Pajdič, obžalovaný a chránený svedok. V tejto veci prokuratúra má chráneného svedka, práve Nikolu Pajdiča. Tiež údajného člena vražedného komanda. "Nielen k vražde v Moste pri Bratislave, ale aj k iným skutkom," dodáva Pajdič.

Pajdič nemôže svedčiť

Nikola však podľa rozhodnutia sudcu svedčiť nemôže. Ak je obžalovaný v tej istej veci, nemôže byť svedkom v tej istej veci, v inom procese."Dúfam, že súd zmení názor a v čo najkratšej dobe ma vypočuje v tejto veci," hovorí Pajdič. 

A tak vypovedali proti objednávateľom vraždy len dvaja súdni znalci - psychologička a lekár, a svedok Daniel Legeň. "Vyjadril som sa k tomu, že ako sa poznám s bratmi Minarovcami. Som povedal, aký máme vzťah spolu s Gálom (expolicajt, otec zavraždeného Riška, poz.red.)," povedal Legeň. 

Nič viac, nič menej. Aj preto je takmer isté, že obaja obžalovaní v tomto súdnom procese si už onedlho možno vypočujú oslobodzujúci verdikt prvostupňového súdu. 

Vražda v Moste pri Bratislave sa stala koncom roka 2004. Dnes má prokuratúra na dvoch súdnych procesoch na strane obžalovaných údajných objednávateľov vraždy a taktiež aj vykonávateľov popravy. Vinu im však stále nedokáže preukázať. 

Riškova matka má na všetko takýto názor

Mama malého chlapčeka (†10) má dnes, na všetko čo sa deje a už udialo v kauze vraždy v Moste pri Bratislave takýto názor: "Po toľkých rokoch, čo sledujem dianie na súde, na ktorom majú stáť zodpovední ľudia za vraždu môjho nevinného dieťaťa, som z celej justície rozčarovaná a unavená. Neverím, že tu reálne ide o spravodlivosť, ale o záujem tých, ktorí môjho chlapca majú na svedomí," píše mama zastreleného Riška.

"Celé je to jedno veľké divadlo, na ktorom sa nechcem zúčastniť ani ako svedok. Viem, že mi to Riška nevráti. Ak súdy a štát toto fiasko podporujú, tak nech sa to nedeje na úkor môjho utrpenia," dodáva. 

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

vrazda Most pri Bratislave Karol Mello obvineny

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy