Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Falošný diplomat. Namiesto väzby chcel wellness hotel
Zdielať na

Falošný diplomat. Namiesto väzby chcel wellness hotel

BUDAPEŠŤ / Maďarskému daňovému a colnému úradu sa podarilo rozbiť organizovanú skupinu, ktorá mala obrať štát o viac ako 1,5 milióna eur. Na falošných odpisoch DPH. Tovar, s ktorým obchodovali, mali prevážať zo Slovenska do Maďarska cez viacero fiktívnych podnikov, no a na čele skupiny stál pravdepodobne Slovák. Túto informáciu ale neskôr poprel hovorca ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Boris Gandel.

Muž sa vydával za slovenského diplomata

Muž sa v Maďarsku vydával za slovenského diplomata, prípad už preveruje aj naše ministerstvo zahraničných vecí. "Napokon sa ukázalo, že zadržaný muž nebol občanom Slovenska - v skutočnosti je občanom Maďarska," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Boris Gandel.

Maďarský národný daňový a colný úrad vykonal viacero domových prehliadok, pri ktorých objavili aj zbrane a strelivo. Falošný diplomat sa pri zadržaní pred vyšetrovateľmi oháňal tým, že má diplomatickú imunitu a nemôžu ho zadržať. Na prevoz tovaru mal využívať aj svoje luxusné auto s diplomatickou značkou.

Chcel aby ho umiestnili do wellness hotelu

Takto sa im darilo tovar prevážať viac ako rok a pol. Na celom prípade je kuriózne predovšetkým to, že keď mužovi policajti oznámili, že pôjde do predbežnej väzby, chcel, aby ho umiestnili do wellness hotelu.

Téme sa venujú KRIMI o 20:00 na Pluske.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy