Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za smrť vojaka (40) môžu policajti. Udusili ho, tvrdia znalci
Zdielať na

Za smrť vojaka (40) môžu policajti. Udusili ho, tvrdia znalci

TREBIŠOV / V prípade náhlej smrti profesionálneho vojaka z jari tohto roka nastal nečakaný obrat. Muž (40) zomrel pri policajnom zásahu v trebišovskej reštaurácii, keď tam mal robiť neporiadok. Polícia doteraz tvrdila, že príslušníci postupovali správne, no súdni znalci majú iný názor. Ich správa sa dostala do rúk aj rodičom.

Otec: Policajti sú vrahovia

Na záberoch zo zásahu polície sú vidieť posledné sekundy životy 40-ročného profesionálneho vojaka Ivana Koliščáka. "Vrahovia policajti. Zabili mi syna a tam ho ťahali ako hovädo," hovorí Július Koliščák, otec nebohého vojaka.

Rodičia nebohého vojaka majú päť mesiacov po smrti svojho syna v rukách znalecký posudok. Dvaja znalci sa vyjadrili jednoznačne. Išlo o násilnú smrť. "Udusenie v dôsledku znemožnenia dýchania," číta znalecký posudok Július Koliščák.

Verzia o smrti sa zrútila ako domček z kariet

Doterajšia policajná verzia o náhlom zlyhaní srdca vojaka sa tak zrútila ako domček z kariet. Aj napriek faktom, nepadlo zatiaľ žiadne konkrétne obvinenie. "V danom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vyšetrovateľ analyzuje a vyhodnocuje dôkazy. Po ukončení bude vydané rozhodnutie," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová. Zásah polície v reštaurácii videl na vlastné oči otec aj brat nebohého. Tvrdia, že ho zabili muži zákona a znalecký posudok to potvrdzuje.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy