Polojasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rekord! Policajti chytili 2 tisíc cestných pirátov
Zdielať na

Rekord! Policajti chytili 2 tisíc cestných pirátov

BRATISLAVA / Vodiči si na slovenských diaľniciach robia rely. Len za prvý polrok špeciálne dopravné komando chytilo dvetisíc cestných pirátov. Viacerí s pokutou počítali. Minulý týždeň Kobra naháňala kaskadéra, ktorý sa rútil po diaľnici s vyše dvomi promile alkoholu v krvi.

Najrýchlejšie išiel vodič 255 km/h

Kto po Slovensku cestuje autom častejšie, pirátov stretáva pravidelne. Prekročenie rýchlosti o stovku nie je nič výnimočné, rekordér minulého roka nastavil latku veľmi vysoko. "Išiel rýchlosťou 255 kilometrov za hodinu," opisuje viceprezident PZ Ľubomír Ábel.

"V minulom roku špeciálne dopravné oddelenie riešilo 4 000 vodičov, za prvý polrok tohto roku ich bolo už 2 000," dodáva hovorkyňa policajného zboru Denisa Baloghová. V susednom Česku patrí medzi pirátske legendy Aleš Trpišovský. Viacero videí ho zachytáva, ako prudko brzdí  pred pomalšími vodičmi. Podnikateľ to nazval nehodou.

S pokutou 650 eur počítajú

"Som išiel, brzdil som za vozidlom, ktoré som dobiehal a pán za mnou proste neubrzdil," opisuje Trpišovský. Pri odchytávaní cestných pirátov, slovenská Kobra každý rok narazí aj na tých, ktorí si súkromnú rely robia posilnení alkoholom. Minulých rok ich bolo 20.

"8 z nich dokonca bolo nad jedno promile, čím sa vodiči dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," tvrdí Baloghová. Podobne ako Michal z Oravy, ktorého Kobra naháňala medzi Trnavou a Beckovom minulý týždeň. Unikal dobrých 60 kilometrov, nezastavila ho ani prestrelená pneumatika. Keď ho policajti dolapili, nafúkal dve a pol promile.

A kým za alkohol za volantom hrozí väzenie, najvyššia sankcia za šialenú rýchlosť je len 650 eur. Ortodoxní piráti s ňou údajne dokonca rátajú a v peňaženkách majú nachystané peniaze na pokutu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy