Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajti zadržali zlodejov zemiakov. Bolo ich 40!
Zdielať na

Policajti zadržali zlodejov zemiakov. Bolo ich 40!

RAKÚSY / Skupinu takmer 40-tich zlodejov v utorok zadržali kežmarskí policajti priamo pri čine. Na poli pri obci Rakúsy (okr. Kežmarok) zbierali zemiaky aj napriek zákazu majiteľa. Nepomohli im žiadne výhovorky. Všetci skončili na policajnom oddelení.

40 osadníkov nakladalo zemiaky

Anton, ktorý vlastní pole takmer onemel, keď prišiel dozbierať svoju úrodu. 40-členná skupina z osady Rakúsy už napĺňali svoje vrecia. "Povedal som im, nechajte všetko tu a choďte domov. Nebude sa nič diať, tu to vysypte...," hovorí Anton Vdovjak, majiteľ poľa. 

Podľa slov Antona sa osadníci ohradili tým, že nepracovali dve hodiny na to, aby im ich "úrodu" teraz zobral. Neostávalo tak nič iné, len zavolať policajtov. Kežmarskí policajti dorazilo za krátko na miesto činu.

Zlodeji sa snažili utiecť, no muži zákona boli rýchli. "Do dvojstupu jak deti v škôlke a mašírovali naspäť na pole," hovorí Anton. "Tak rýchly zásah polície som nezažil," pokračuje majiteľ poľa.

Nie všetci osadníci sú rovnakí, hovoria manželia

Aj napriek dnešnému zážitku Anton s manželkou tvrdia, že nie všetci osadníci sú zlodeji. Zastávajú sa tých dobrých. "Keby všetci cigáni boli takí, akí sú Pištovci, nepoznáme rómsky problém," hovorí manželka majiteľa poľa.

"Myslím, že nás nebudú hádzať do jedného vreca," hovorí člen rodiny Pištovcov. Osadníci, ktorí však kradli na poli, pokazilo dobré meno niektorých obyvateľov osady Rakúsy.Ak sa skupine vina dokáže, hrozí im 2-ročné väzenie. 

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy