Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Cena za facky od policajtov na Luniku IX. 30 000 €
Zdielať na

Cena za facky od policajtov na Luniku IX. 30 000 €

KOŠICE / V roku 2009 Slovenskom otriasli nahrávky z mobilného telefónu. Policajti na nich priamo na oddelení nútia chlapcov z košického Luníka 9 aby sa navzájom bili, kopali a vyzliekali. Policajtov obžalovali zo zneužitia právomoci a niektorých aj z vydierania. Rozsudok v nekonečnom procese však tak skoro nepadne. Súdny proces začína odznova.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Všetci tvrdia, že sú nevinní

Video nakrútili policajti priamo na policajnom oddelení potom, ako zadržali šesť chlapcov, ktorí prepadli a okradli dôchodkyňu. "Zobral ma na 2. poschodie a bil ma za ruky, aby som sa pustil," opisuje poškodený chlapec.

Incident sa stal ešte v roku 2009, no rozsudku sa zrejme tak skoro nedočkáme. Proces s desiatkou policajtov sa po štyroch rokoch začína odznova. Všetci zhodne tvrdia, že sú nevinní. "Cítim sa nevinní a vypovedať nebudem," povedal obžalovaný.

Rodičia chcú 30-tisícové odškodné

"Členka senátu utrpela vážny úraz, v dôsledku toho sa nemôže dlhodobo zúčastňovať pojednávania," tvrdí hovorkyňa súdu Marcela Gálová. Obžalovaní ale so zmenou nesúhlasili. A tak sa kolotoč pojednávaní začal od úplného začiatku.

Policajti, ktorí na pojednávanie prišli, odmietli vypovedať. Súd tak čítal výpovede z prípravného konania. Spravodlivosti sa dožadujú aj rodičia chlapcov.

Dokonca žiadajú od policajtov pre každého chlapca odškodné 30 tisíc eur. Pani, ktorú deti napadli má však na policajtov iný názor. "Ľutujem ich veľmi, lebo oni mi veľmi pomohli tam," tvrdí starenka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy