Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
30 € za napadnutie? Také slovenské...
Zdielať na

30 € za napadnutie? Také slovenské...

Vodič z povolania zostal rozčarovaný z postupu policajtov. Ako vodič vie, aké vysoké pokuty policajti za dopravné priestupky rozdávajú. Preto ho prekvapilo, keď chlap, ktorý ho napadol a zranil, dostal iba symbolickú pokutu.

Peter rozváža chlieb. Prednedávnom sa mu však stala príhoda, ktorú nikdy nečakal. Pri aute ho zozadu napadol útočník. "Keď som vystúpil, momentálne mi vrazil dve rany," hovorí napadnutý Peter Tazberík.

Útočníka potrestali pokutou

Peter si správanie útočníka nevedel vysvetliť. Privolal policajtov. Tvrdí, že policajti naháňali útočníka hodinu. "Polícia došla, ukázalo sa ktorým smerom utekal. Chytili ho," dodáva Peter.

Potom útočníkovi dali 30-eurovú pokutu a pustili ho domov. "Policajti pristúpili v tomto prípade k vyriešeniu v rámci blokového konania," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Vašková.

30 eur za napadnutie...

A toto Petra šokovalo. Ako už bolo povedané, aj on je vodič a je známe, že sú slovenskí policajti nekompromisní v udeľovaní vysokých pokút pre akékoľvek porušenie dopravných predpisov. Keď však niekomu ľudovo povedané “vrazíte päsťačku” do tváre, stačí 30 € a svoj hriech splatíte. "Za prekročenie o 15 km/h 60 Eur, a jeho za 30 Eur si myslím, že je to dosť nefér," dodáva Peter.

Výšku pokuty potvrdila aj polícia. "Páchateľovi bola za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu uložená bloková pokuta 30 Eur," uviedla Vašková. Vodič na útok a postup policajtov bude pár týždňov pamätať. Rana pod pravým okom zrejme tak skoro nezmizne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy