Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Autobus plný cestujúcich šoférovali dvaja opití vodiči
Zdielať na

Autobus plný cestujúcich šoférovali dvaja opití vodiči

BARDEJOV / Cestujúci na linke Bardejov-Praha budú na cestu spomínať veľmi dlho. Už na začiatku trasy bardejovskí policajti zakázali vodičovi autobusu ďalšiu jazdu. V krvi mal alkohol, a tak si za volant sadol druhý vodič. Vtedy nikto nepredpokladal, že aj on pred jazdou pil. A dokonca viac ako ten prvý.

Jeden vyše pol promile, druhý takmer jedno

V Bardejove nafúkal vodič linky Bardejov-Praha vyše pol promile. "Tridsaťtriročnému vodičovi bola uložená pokuta vo výške 700 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 30 mesiacov," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

A tak si za volant plne naloženého autobusu smerujúceho do Prahy sadol druhý vodič. Kežmarskí policajti dostali od svojich kolegov avízo, aby autobus pre istotu skontrolovali, či za volant skutočne sadol náhradný vodič.

Policajti neváhali a na zastávke v Kežmarku autobus zastavili. A prišiel šok. Náhradný vodič nafúkal viac ako ten prvý. "Štyridsaťsedemročný vodič bol podrobený dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,41 mg/l, čo je v prepočte 0,8 promile," doplnila Migaľová.

Náhradný vodič tvrdil, že si dal včera údajne pre obedom počas prestávky iba 5 pív, no keď v noci v Kežmarku nafúkal takmer jedno promile, muselo toho alkoholu byť podstatne viac.

V každom prípade si za volant tak skoro nesadne. "Vodičovi bolo zadržané vodičské oprávnenie," doplnila Migaľová. Išlo o českých vodičov českej autobusovej spoločnosti. Do Kežmarku prišiel tretí vodič, už triezvy a ľudí odviezol do Prahy.

Opitých autobusárov stopli aj v minulosti

Podtatranskí policajti už majú skúsenosti s opitými autobusármi. V Spišskom Bystrom spôsobil nehodu autobusár a pokračoval v ceste. Zastavili ho svedkovia a nafúkal vyše jedno promile. Také isté množstvo mal v krvi aj 52-ročný nezodpovedný vodič. Rekordérom pod Tatrami je zatiaľ muž, ktorý nafúkal niečo pod tri promile. S cestujúcimi skoro spadol z mosta. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy