Polojasno
21°
Bratislava
Týraný Lukáško (2). Do hry vstúpila matka, môžu sa stretávať
Zdielať na

Týraný Lukáško (2). Do hry vstúpila matka, môžu sa stretávať

BRATISLAVA / Slovenskou verejnosťou otriasol prípad Lukáška (2) z Petržalky, ktorému sa už niekoľko mesiacov venuje reportér Dárius Haraksin. Vo februári ho našiel opusteného a zbitého v byte jeho starý otec s manželkou. O slovo sa prihlásila jeho matka. Styk s rodičmi tak musí upraviť súd.

Lukášova matka žiadala jednoznačne upraviť styk so svojim synom. Toho našiel v byte starý otec s manželkou dobitého. Potvrdila to aj nemocnica. Podľa informácií reportéra sa má Lukáško dobre a je v poriadku. 

Otca tyrana prepustili

Približne pred mesiacom sme informovali, že jeho otca (21), ktorý bol podozrivý z týrania, prepustili. Dostal sa na slobodu a nebol to trestný čin týrania ale odloženie dieťaťa. A tak ten trest bol aj miernejší.

Došlo k dohode o vine a treste na dva roky s odkladom na tri roky. Avšak do hry vstúpila Lukášova matka. V piatok mal súd jednoznačne vyriešiť otázku, ako často sa na základe rozhodnutia súdu, stretávať so synom jeho matka.

Matka mala platiť výživné a postaviť sa na vlastné nohy. O prácu však prišla, so synom sa nevídala. Na súde sa tak stretli otec, ktorý sa s nami nebavil aj matka. Tá tvrdí, že jej syna nechcú ukázať, oni zas, že matka nemá záujem. "Iba som ho tri krát stretla náhodne na terase. Nechceli mi ho ukázať. Je zaujatá voči mne, ale už to bude lepšie, myslím si," hovorí Lukášova matka Bibiana.

Stretávanie 2x do týždňa

Keď sa v byte diali nechutné veci, nebola doma. Súd nakoniec rozhodol tak, že sa s ním môže a aj musí stretávať dvakrát do týždňa po dve hodiny. Všetko pod dohľadom kolíznych opatrovateľov a psychológov.

Podľa matkiných slov už svojho syna dlhšie nevidela a zrejme budú začiatky ťažké, aby si 2-ročný Lukáš na ňu zvykol. "Som šťastná, že konečne s ním," dodáva Bibiana.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy