Skoro jasno
17°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Príbeh dobitého Lukáška (2). Podľa matky je to lož...
Zdielať na

Príbeh dobitého Lukáška (2). Podľa matky je to lož...

BRATISLAVA / Príbeh týraného Lukáška z Bratislavy oslovil ľudí po celom Slovensku. Skončil sa šťastne a dieťa je v dobrých rukách starých rodičov, do ktorých ho zveril súd. Podľa sociálky nesie vinu aj lekárka. Prípad sme sledovali priamo zo súdnej siene, kde záujem o syna prejavila aj jeho matka. Podľa nej odvysielané veci neboli pravdivé...

Chce späť svojho syna

Lukáškova matka sama v súdnej sieni priznala drogovú minulosť. Množstvo času preplakala a napokon o syna prejavila záujem. Na kameru sa nám vyjadrila, že zverejnené veci o prípade sú klamlivé. "Nehnevajte sa, ja mám toho už dosť. Jednoducho, to, čo bolo odvysielané, vôbec nie je pravda." Viac sa nevyjadrila.

Bibiana sa ale podľa vlastných slov posnaží zotrvať vo svojej novej práci, aby synovi zabezpečila podmienky na dobrý život. Vyslovila tiež požiadavku, že potom by chcela požiadať o zverenie syna do opatery.

Tomu však mnohí aj v súdnej sieni, aj na verejnosti neveria. Držia jej však palce. Obaja rodičia musia prispievať synovi na opateru. Súd ho totiž zveril do rúk starých rodičov. Sudkyňa na pojednávaní vyslovila aj pálčivú otázku.

Sociálna lekárka pochybila?

Starí rodičia totiž bývali rovno pod Lukášovinými rodičmi. Prečo teda neriešili situáciu skôr? Podľa nich sa však nič podobné predtým nestalo a ani nenaznačovalo, že dôjde u syna starého otca, teda Lukáškovho otca k takémuto skratovému konaniu.

Podľa kolíznej opatrovateľky však lekárske vyšetrovania potvrdzujú, že rodičia ignorovali aj pravidelné lekárske prehliadky, povinné očkovania a nechodili ani načas na poradňu. To mohla sociálna lekárka nahlásiť.

Podpora Slovákov

Obe strany si teraz musia dohodnúť návštevy matky, ktorá Lukáška chce vídať. Ak však k dohode nedôjde, požiadajú súd, aby presne určil, kedy a ako k návštevám dôjde. Lukášova stará matka je podľa súdu garantom dobrej vnukovej výchovy, keďže doteraz vychovala tri deti.

Príbeh Lukáša zasiahol aj mnohých Slovákov, ktorí chlapcovi aj jeho starým rodičom na sociálnych sieťach vyjadrujú veľkú podporu. "Malinkému prajeme už len šťastný život. Tak sa oň dobre starajte, nech už nevie, čo je to trpieť." "Hoci má Lukáško v očkách ešte smútok, na tvári mu konečne zažiaril úsmev. Vidieť, že je už oslobodený od pekla, ktoré prežil." Za podporu ďakujeme...

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy