Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Týraného Lukáška (2) zveril súd do opatery starého otca
Zdielať na

Týraného Lukáška (2) zveril súd do opatery starého otca

BRATISLAVA / Iba dvojročného chlapca jeho 21-ročný otec zbil tak, že skončil v nemocnici. Táto správa obletela Slovensko pred dvoma týždňami. Okamžite spozorneli všetky úrady, ktoré musia situáciu riešiť. Súd na jednej strane zobral jeho otca do väzby, na druhej strane Lukáška zveril do rúk starého otca.

Byt je sociálny a bývala tam babka

Dvojročného Lukáška miestny úrad na udanej adrese v Petržalke ani neevidoval. Byt na siedmom poschodí, kde sa mali diať kruté veci je sociálny a bývať v ňom mala jeho babka. "My sme mali informáciu, že otec Lukáš s jeho partnerkou a malým Lukáškom bývali na inej adrese v inom byte," informovala hovorkyňa MsÚ Bratislava-Petržalka Mária Grebeňová-Laczková. 

Skutočnosť bola iná. Lukáško sa zdržiaval v byte iného paneláku na siedmom. Už roky zaň jeho babka neplatila, keďže sa odsťahovala. "Už v roku 2009 sme im dali výpoveď z nájmu, keďže neplatili ani nájomné ani ostatné služby, ktoré sú spojené s užívaním bytu," pokračuje Grebeňová-Laczková.

Lukáška zachránil dedko

Viacero zdrojov nám potvrdilo, že na rodinu zo siedmeho poschodia sa susedia sťažovali dlhodobo. Nikdy však o týraní malého dieťaťa nepadlo ani slovo. Celého doráňaného našiel dvojročného chlapca jeho starý otec. Ten býva o poschodie nižšie. Lukáška predbežne súd zveril práve do rúk toho, kto mu zachránil život tým, že ho odniesol do nemocnice.

"Z pohľadu výkonu sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately neboli námietky voči takémuto rozhodnutiu," povedal hovorca Ústredia práce SR Peter Zeman. Napriek tomu sociálka priebežne monitoruje, v akých podmienkach Lukáško žije. Definitívne súd o jeho osude rozhodne zrejme až o niekoľko mesiacov.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy